Vereniging Toerisme Temse

De vereniging Toerisme Temse is actief sinds 1933. Omdat er toen nog geen Toeristisch Infokantoor bestond, was de vereniging tot en met 1982 de motor van het lokale toeristische beleid. 

Ledenwerking

Als lokale vereniging organiseert Toerisme Temse vooral vrijetijdsactiviteiten voor haar betalende leden. Iedereen kan lid worden. Het lidgeld bedraagt 40 euro per jaar. Interesse? Mail naar rita.heerwegh@telenet.be of toerisme@temse.be.

Een overzicht van de jaarlijkse activiteiten:

  • Januari: nieuwjaarsreceptie.
  • In maart vindt een officiële opening van het toeristische seizoen plaats.
  • In het voorjaar en het najaar organiseert Toerisme Temse gegidste bezoeken aan unieke locaties en bedrijven in Temse.
  • In september is er een daguitstap naar een andere interessante, historische Vlaamse gemeente. 

Samenwerking met het Lokaal Bestuur

Als partner en adviesraad werkt Toerisme Temse nauw samen met het Lokaal Bestuur aan tal van evenementen en projecten met toeristisch karakter: van fotowedstrijd tot paaszoektocht, van recreatieve Scheldejogging tot culinaire wandelingen, van toeristische routes tot bewegwijzering.

Alles wat Toerisme Temse doet, gebeurt op vrijwillige basis en staat in het teken van de promotie van Temse en zijn toerisme.

Hostessenteam

Toerisme Temse stuurt het hostessenteam aan. Temse is één van de enige gemeenten in Vlaanderen met een eigen hostessenteam. Deze dames zijn het visitekaartje voor Temse en promoten de gemeente op evenementen.

Streekproductenorganisatie Confrérie Gouden Sleutel

Toerisme Temse ligt aan de basis van Confrérie Gouden Sleutel. Deze vereniging wil typische producten van Temse in de kijker te zetten en de lokale producenten ervan verenigen. 

Gerelateerde items

Naar top