Trage wegen

Maak een afspraak

Trage wegen zijn wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en voor landbouwverkeer. De trage wegen worden niet enkel gebruikt als veilige verbinding voor woon- werk/schoolverkeer. Ook verenigingen en sportclubs maken er regelmatig gebruik van.

Als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen liet Temse de trage wegen in kaart brengen. Deze wandelkaart is uitgeput maar je kan ze wel digitaal bekijken. 

We onderhouden ons uitgebreid netwerk aan trage wegen zelf. Jaarlijks renoveren we ook een aantal wegen grondig om het voetwegennetwerk in goede staat te houden. 

In 2022 ontving onze gemeente een Lifetime Achievement award als waardering voor de jarenlange inzet voor trage wegen. Deze award werd uitgereikt door de provincie Oost-Vlaanderen. 

Wegspotters

Geef een melding over een trage weg door

In Temse zijn een 50-tal vrijwilligers actief die 4 maal per jaar de trage wegen controleren: putten in het wegdek, (hinderlijk) overhangende takken, slecht leesbare bewegwijzering, zwerfvuil,… worden gemeld. Lokaal Bestuur Temse volgt deze meldingen op.

Downloads

Naar top