Voor kinderen

Speelplekken

Temse beschikt als kindvriendelijke gemeente maar liefst over 38 speelpleinen en speelbosjes. Bij de aanleg van al deze buitenspeelplekken werd rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Voor de kleinsten zijn er speelhuisjes, glijbanen en lage schommels. Voor de oudere kinderen zijn er meer uitdagende speeltuigen.

#Tip van Febe: Scheldepark

Febe: “Eén van mijn lievelingsplekken is de speeltuin in het Scheldepark. Het Scheldebad ligt er naast, daar is het altijd fijn ravotten. In de zomer maken we wel eens een fietstocht langs verschillende speelpleinen.”

In het Scheldepark is er voor ieder wat wils. Van ravotten en kampen bouwen in het bos, tot het ontdekken van het blote voetenpad aan de voormalige kasteelingang, of interactief spelen in de vernieuwde speeltuin.

Verderop vind je met het Vita-Scheldebad een zwemparadijs voor jong en oud. Het 25 meter-bad van 3 meter diep is vooral geschikt voor sportieve zwemmers. Kinderen leren plonzen in het warmere instructiebad. Op de golvende familieglijbaan is de pret verzekerd. Voor de allerkleinsten is er een peuterzone met een laag zwembad, een kleurrijke glijbaan en speelse sproeiers. Relaxen kan in de kruidenbaden die uitkijken op de peuterzone. Restobar Fretalop kijkt uit over het Scheldepark met zijn leuke speeltuigen en ravotzone.

#Tip van Sofie: Roomkouter en Gelaagpark

Sofie: “Onze tweejarige dochter Marthe-Lies neem ik graag mee op ontdekking in de natuur. Zij speelt het liefst op de Roomkouter in Steendorp. Vooral het speelkasteel is haar lievelingsplek. Voor de al wat oudere kinderen is er het blotevoetenpad of ze leven zich uit op het avonturenparcours.”

Op de restanten van de vroegere kleigroeven in Steendorp ontstonden spontaan 2 prachtige natuurgebieden. Ze vormen de ideale uitvalsbasis om de streek te voet te ontdekken, maar zijn ook een speelparadijs voor jong (en oud). Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het speelfort, compleet met klimrekken en touwenparcours of op de vele houten speeltuigen in de buurt. Wie het iets rustiger aan wil doen, kan terecht in het Natuurhuis. Daar kom je meer te weten over de plaatselijke planten- en diersoorten. Het dakterras biedt een uitzonderlijk 360° uitzicht op de wijde omgeving. Op zondagnamiddag (14-18 u.) kan je er tijdens de lente- en zomermaanden ook terecht voor een verfrissend drankje. Op de verschillende picknickbanken rust je even uit of eet je een lekker vieruurtje. Op het blotevoetenpad beleef je de natuur dichter dan ooit. Een balletje gooien kan op de nabij gelegen petanquebaan. Muziek maken dan weer op de speciale houten speeltuigen. Liever de sportieve toer op? Probeer dan zeker ook eens de Finse looppiste uit.

#Tip van Lars: sportcentrum Fernand Schuerman

Lars: “We komen vaak naar het sportcentrum Fernand Schuerman met vrienden. Er valt zoveel te beleven. Op het skatepark doen we dan trucjes met de step of we trappen een balletje op de Jan Vertonghen Playground waar een computer de score bijhoudt. Verspreid over Temse vind je heel wat pleintjes om te basketten en te voetballen.”

De Jan Vertonghen Foundation wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn, liefst in openlucht. De Foundation is genoemd naar de oprichter en Rode Duivel Jan Vertonghen, afkomstig van Tielrode, en wordt mee ondersteund door een rits BV’s. In Temse richtte de Foundation een speelomgeving of Playground op in het Sportcentrum Fernand Schuerman. Je vindt er onder meer de interactieve voetbalmuur ‘Sutu’, waarop je verschillende spellen kan selecteren die onder andere je kracht en snelheid meten. Op het kleurrijke sportveld ‘Toro’ zijn de traditionele doeltjes vervangen door interactieve panelen die reageren als je het doel raakt.

Gerelateerde items

Naar top