Teruggavepremie gezinsbelasting

Vraag premie aan vóór 31/1/2024

Inhoud

Ieder jaar ontvang je in het najaar het aanslagformulier van de Algemene Maatschappelijke Heffing: de gezinsbelasting. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, krijg je een teruggave van deze belasting.

Voorwaarden

  • Je bent voor 1/7/2022 ingeschreven in Temse.
  • Je hebt in oktober 2023 een aanslagbiljet ontvangen met 70 euro als te betalen basisbedrag dat je tijdig betaalde (geen teruggave voor wie al belastingvermindering geniet).
  • Je hebt 3 of meer kinderen ten laste op 1/1/2023 onder hetzelfde dak als alleenstaande ouder of als gezinshoofd (voor teruggave van 25 euro) 
    OF je hebt geen, 1 of 2 kinderen ten laste op 1/1/2023 als alleenstaande (voor teruggave van 15 euro).
  • Je bezorgde het ingevulde aanvraagformulier voor 31/1/2024.

Procedure

Je vraagt de teruggave zelf aan voor 31 januari van het volgende jaar. Dit kan online of door een aanvraagformulier af te halen aan onze Infobalie.

Na ontvangst van je aanvraag controleren wij jouw gezinssituatie en je betaling van de gezinsbelasting.

Voldoe je aan alle voorwaarden, dan krijg je een digitale Geschenkbon in jouw mailbox als je jouw e-mailadres hebt ingevuld op het aanvraagformulier. Heb je dat niet gedaan, dan ontvang je een geprinte Geschenkbon, te besteden bij lokale handelaars.

Prijs

  • 25 euro (Geschenkbon) voor alleenstaanden met min. 3 kinderen ten laste en voor gezinnen met min. 3 kinderen ten laste
  • 15 euro (Geschenkbon) voor alleenstaanden met max. 2 kinderen ten laste

Belastingen en opcentiemen

Naar top