Roomkouter en Gelaagpark

Vroegere kleigroeven krijgen hier een tweede leven als natuurgebied. Tot in de jaren ’80 werd in dit gebied intensief klei ontgonnen, die ter plaatse in steenovens gebakken werd tot baksteen. In 2006 kocht de Vlaamse overheid de gronden aan en liet de putten van de Roomkouter opvullen met 1 miljoen kubieke meter specie van het Deurganckdok in Doel. Het Gelaagpark werd niet opgevuld en evolueerde met de jaren spontaan in een complex van bos, vijvers, graslandjes en ruigtes.

Natuurhuis

In het natuurgebied van de Roomkouter staat het Natuurhuis: een ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers, maar ook de ideale uitvalsbasis om de streek te voet te ontdekken.

Recreatieoord

De Roomkouter en het Gelaagpark zijn niet enkel rustgevende en unieke natuurgebieden, die bezoekers heel wat wandelplezier bezorgen. Het zijn ook echte speelparadijzen voor jong en oud. De omgeving werd verfraaid met een publieke boomgaard, een petanquebaan, een blotevoetenpad, een Finse looppiste, diverse houten speeltuigen en een groot speelfort, een klein amfitheater, insectenhotels, verscheidene picknickbanken en nog veel meer.

Gerelateerde items

Naar top