Promo maken voor je evenement

Online via UiTinVlaanderen

UiT in Vlaanderen is de meest volledige online cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. 
Plaats je activiteit in de UiTdatabank en na een korte controle verschijnt de informatie op www.uitinvlaanderen.be. Activiteiten die plaatsvinden in Temse, worden zo automatisch gepubliceerd op de kalender van de gemeentelijke website.

Voorwaarden

  • Elke persoon of organisatie die een activiteit in de kijker wil zetten, mag die invoeren in de UiTdatabank.
  • Kleine of grote activiteiten? Fuif of workshop? Als de activiteiten toegankelijk zijn voor een publiek, mag je ze invoeren in de UiTdatabank.

Hoe

  • Surf naar UiTdatabank.be
  • Als je nog geen UiTID hebt, maak dan een account aan. Geef hiervoor je e-mailadres in en een paswoord. Je krijgt meteen een e-mail met de bevestiging van je registratie.
  • Log in met je e-mailadres en je paswoord. Vanaf nu kan je je activiteiten invoeren. 

Gemeentelijk infoblad

Als je de informatie in de UiTdatabank invoert, wordt jouw activiteit ook opgenomen in de UiTkalender van het gemeentelijk infoblad. Permanente activiteiten (zoals bijvoorbeeld wekelijkse sportlessen…) worden niet opgenomen. Doe dit wel tijdig, want het infoblad wordt 6 weken vóór de bedeling al opgemaakt. 

Hou rekening met deze deadlines:

  • Infoblad maart: voer activiteiten in april, mei en juni in vóór 5 februari
  • Infoblad juni: voer activiteiten in juli, augustus en september in vóór 5 mei
  • Infoblad september: voer activiteiten in oktober, november en december in vóór 5 augustus
  • Infoblad december: voer activiteiten in januari, februari en maart  in vóór 5 november

Aanplakborden voor affiches

Op enkele locaties staan gemeentelijke aanplakborden voor affiches.

Affiches en flyers via gemeentelijke diensten

Affiches en flyers van activiteiten van verenigingen kan je verspreiden in de gemeentelijke gebouwen (Bib, AC De Zaat, Sporthal, Theaterzaal Roxy…). Je kan een pakket affiches en flyers (max. 10 affiches/flyers in pakjes van 25) afgeven aan de infobalie in AC De Zaat. Gemeentelijke activiteiten krijgen voorrang bij onvoldoende plaats.

Promotie via de pers

Wil je je activiteit of evenement promoten via een persbericht, dan bezorg je als organisator zelf je bericht aan de pers. De gemeente beschikt over een regionale perslijst met contactgegevens.

De nieuwe Omroeper

Je kan je activiteit ook betalend bekendmaken via het tweewekelijks blad de nieuwe Omroeper. Voor niet-gemeentelijke artikels, advertenties en andere items neem je rechtstreeks contact op met www.omroeper.be, tel. 016 44 28 38 (Thema Media).

Naar top