Project Wonderland

Wonderland staat voor een schoon Temse dat klaar is voor het klimaat van de toekomst. Een gezonde en groene gemeente om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. In Wonderland is er meer ruimte voor natuur, water, duurzame mobiliteit en energie. Ben jij klaar om samen ideeën en dromen te delen en wonderen waar te maken? Zo is iedereen echt #thuisintemse.

Wonderland bestaat uit verschillende projecten:

Akkerstraat en Philemon Haumanstraat

Begin 2025 worden de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat heringericht. Hiervoor krijgen we subsidies van de Vlaamse overheid.

Wat gaan we doen?

  • Voetgangers en fietsers krijgen voorrang in deze straten, en in de omgeving.
  • Je zal max. 20 km per uur mogen rijden.
  •  We voorzien meer ruimte voor groen (planten en bomen) en water.
  • Er komen plekken om te spelen en te ontmoeten.

De werken zullen in het voorjaar van 2026 klaar zijn.

Naast de herinrichting zetten we, samen met de inwoners, ook in op de renovatie en het energieverbruik van de woningen in deze straten. Meer info volgt later. 

Denk jij mee?

Hoe maken we van jouw buurt een toffe plek om te ontmoeten? Waar wil je ruimte voor planten en bomen, bankje of speeltoestel? Laat ons weten wat jij belangrijk vindt!

We doen dit samen. We voorzien een infomoment met buurtwandeling voor de inwoners, en een infomoment voor de handelaars.

Tot 15 juni kan je je wensen of ideeën voor de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat ook doorgeven via www.temsespreekt.be.

Hoe gaat het verder?

We verzamelen alle ideeën. Nadien gaan we aan de slag met gespecialiseerde bureaus. We houden je op de hoogte van de verdere plannen.

Naar top