Project park Den Esch

Cordeel Group, waarvan C-Biotech een onderdeel is, bundelt samen met Lokaal Bestuur Temse de krachten om klimaatdoelstellingen te behalen door onder andere het zaaien van industriële hennep.

"Sssssst... hier groeit jouw toekomst!"

Op een paar stukken grond rondom park Den Esch werd tijdens de zomer van 2023 industriële hennep gezaaid. Deze soort hennep helpt de CO2-uitstoot te verminderen. Tot 5 maal meer dan een boom! De plant groeit veel sneller, waardoor er sneller resultaat kan geboekt worden. Als je twee keer per jaar kan oogsten, sla je zo 20 tot 30 ton CO2 op.


We ruimden samen CO2 op tijdens World Cleanup Day

De industriële hennep is, ondanks alle hitte en droogte deze zomer, meer dan drie meter hoog gegroeid op drie maanden tijd! De planten capteerden een enorme hoeveelheid CO2. Tijdens World Cleanup Day op 16 september werden de planten gemaaid en dus de CO2 opgeruimd.


Frederik

Bouwmaterialen op basis van natuurlijke grondstoffen kunnen het verschil maken in de verduurzaming van de bouwsector én een antwoord helpen bieden op de materialenschaarste die er heerst. Industriële hennep is vooral gekend als een bron van vezels voor de textielsector maar kan ook als grondstof voor bouwmaterialen dienen, vertelt Frederik Verstraete, C- Biotech.

Ook het landbouwerskoppel Ginny en Kris Heirbaut zaaiden 2 ha in op braakliggende percelen. 

Industriële hennep slaat koolstof op en kan grond zuiveren. Zo krijg je voor landbouwers een interessante teeltrotatie. Door het openbreken van de bodem en het opslaan van koolstof boek je al winst voor het volgende gewas. 

Project Den Esch is een project van Wonderland.


Naar top