Open Monumentendag

Open Monumentendag is het grootste culturele evenement dat in september over heel Europa wordt gevierd. Met als thema En route! ontdekken we op 8 september een nieuwe erfgoedwandeling in Tielrode en zetten we in Temse het scheepswerfverleden in de kijker.

Nieuwe erfgoedwandeling in Tielrode

Onder de noemer 'En route!' trekken we op tocht langs grote banen en kleine paadjes in Tielrode, en staan we stil bij de monumenten onderweg. Ontdek het verleden van het dorp via een wandeling met de Erfgoedapp.

Ga je liever begeleid op pad? Dan kan je aansluiten bij de gegidste erfgoedwandelingen om 15 u. (max. 20 deelnemers per wandeling). Reserveer voor de gegidste wandeling via groen@temse.be of 03 710 12 81.

Je kan de wandelingen ook zelf doen met de Erfgoedapp op je smartphone.

  • Totale lengte wandelingen: ca. 4,5 km. per lus
  • Start wandeling aan Sint-Jozefkapel, Sint-Jozefstraat, Tielrode

Scheepswerfverleden

Op 8 september zorgt Op Stoapel vzw voor gegidste wandelingen langs het Boelwerfparcours en kan je een bezoek brengen aan de scheepsmaquettes in AC De Zaat. Vanop een terras heb je een prachtig zicht op de Boelwerfkraan, de Schelde en site De Zaat.  

  • Gegidste wandelingen vertrekken in de inkomhal om 14, 15 en 16 u.
  • Reserveren is niet nodig
  • Max. 20 deelnemers per wandeling

De inkomhal en 5de en 6de verdieping van AC De Zaat (Frans Boelplein 1) zijn vrij toegankelijk tussen 13 en 17 u. Op de 5de verdieping kan je napraten met een drankje in het Erfgoedcafé. 

Naar top