Parkeerverbod, verhuiswagen of werfcontainer? Vraag je vergunning online aan!

Wil je een parkeerverbod aanvragen voor een verhuis of een levering? Neemt een container, stelling of werfkraan een deel van het voetpad, het fietspad, een parkeervak of de rijbaan in? Dan heb je een vergunning voor inname van het openbaar domein nodig. Deze aanvraag gebeurt nu online.

Een aanvraag voor een inname van het openbaar domein verloopt dus niet meer via de lokale politie.

Zo ga je te werk:

  • Surf naar www.temse.be/inname-openbaar-domein-aanvraag. Daar start je online aanvraag en vind je meer info, tarieven en voorwaarden. Volg de verschillende stappen.
  • Dien je aanvraag minstens 7 werkdagen voor de start van de tijdelijke inname van het openbaar domein in. Aanvragen voor wegenwerken of het afsluiten van een straat moeten minstens 1 maand op voorhand worden ingediend.
  • Online aanvraag ingediend? De teams van Lokaal Bestuur Temse en politie werken alles verder digitaal af. Er wordt, indien nodig, een digitaal signalisatieplan opgemaakt. De politie geeft advies. Na goedkeuring betaal je de vergunning online en ontvang je ze met bijhorend plan in je mailbox.
  • Is de vergunning in orde? Dan gaat de info automatisch naar GIPOD (het Generiek Informatieplatform Inname Openbaar Domein), een databank van alle innames openbaar domein.

Heb je vragen over het gebruik van EagleBe of ben je minder digitaal vaardig? Contacteer dan een medewerker van het team Beleids- en bestuursondersteuning via 03 710 12 56 of secretariaat@temse.be.

Gepubliceerd op woensdag 19 apr 2023 om 12.24 u.
Naar top