Route naar geluk in potpolder Tielrode

Vergroot je gevoel van geluk en test de Gelukswandeling in Tielrode uit.

Je gelukkig voelen... daar kan je aan werken. Om jou daarbij te helpen zetten wij en onze gezondheidspartners enkele initiatieven op touw. Eén daarvan is de Route naar geluk of de Gelukswandeling, een idee van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

De wandeling leidt jou door de potpolder van Tielrode.

  • Van 20 april tot 30 september 2023
  • Vertrek en einde: aan de Durmedijk ter hoogte van taverne 't Veer
  • Aantal km: 4 km
  • Bewegwijzering: volg de geluksdriehoeken

Met de geluksdriehoek als wegwijzer leer je al wandelend veel bij over geluk en krijg je onderweg ook concrete tips en tricks.

Stap voor stap maak je kennis met de verschillende bouwblokken van de geluksdriehoek, terwijl je door een groene, rustgevende omgeving kuiert. Besef dat je niet voortduren gelukkig kan zijn. We ervaren allemaal wel eens stress of kennen tegenslagen... Die momenten worden in de geluksdriehoek weergegeven met een oranje bol. De doe-opdrachten zorgen voor een ludieke én inspirerende ervaring. 

Je gaat op een laagdrempelige manier aan de slag met je mentaal welbevinden.

Geluksdriehoek als hulpmiddel

De Gelukswandeling in Tielrode is gebaseerd op de geluksdriehoek. De driehoek informeert en inspireert over geluk en vormt een wegwijzer waarmee mensen hun geluksgevoel kunnen versterken.
Een aanzienlijk deel van geluk heb je zelf in handen. Tegelijk hoef je niet altijd het perfecte geluk na te streven... het kunnen omgaan met moeilijke momenten of zaken is evenzeer belangrijk. Constant geluk, niets anders dan leuke en positieve ervaringen hebben, is onbereikbaar. Het is goed dat je je hiervan bewust bent.

De geluksdriehoek bestaat uit drie bouwblokken, die elk hun steentje bijdragen aan ons geluk. Bij elke blok horen 3 vragen die ons doen nadenken over wat bijdraagt tot ons geluk:

  1. Goed omringd zijn = (werken aan) warme relaties
  2. Jezelf kunnen zijn = jezelf aanvaarden, positief staan tegenover jezelf, de toekomst en omgeving
  3. Je goed voelen = emotionele tevredenheid, goed in je vel zitten

Perfect geluk bestaat niet, even uit balans zijn is OK. Dat symboliseert de oranje bol onderaan de driehoek.

Meer info op https://www.gezondleven.be/projecten/gelukswandeling

Gepubliceerd op vrijdag 21 apr. 2023 om 10.42 u.

Thema's

Naar top