Opgelet voor valse e-mails over aanmaning rioolbelasting of premie Energiehuis

Er zijn valse e-mailberichten in omloop in naam van een incassobureau over een gemeentelijke afvalstoffenheffing en rioolbelasting en in naam van het Energiehuis in je gemeente over een energiepremie! Zo'n heffing/belasting of energiepremie is er niet in Temse! Niet reageren dus!

Krijg je via e-mail een aanmaning in naam van incassobureau Flexcredit of DOMA of Agerant Gerechtsdeurwaarders over een wanbetaling van rioolbelasting, verwijder dit bericht dan zo snel mogelijk. De incassobureaus versturen nooit een bericht vanuit een @outlook.com-adres. Het gaat hier om een valse e-mail of phishing mail.

Ontvang je een e-mailbericht met daarin de mededeling dat je in aanmerking komt voor een energiepremie bij het Energiehuis in je gemeente? Verwijder dan deze valse mail en klik nergens op.
In het bericht staat ook dat wie de premie wil ontvangen, zijn of haar rekeningnummer moet bevestigen en enkele persoonlijke gegevens moet meedelen. Soms wordt gevraagd om een QR-code in te scannen. Doe dit niet!

Inhoud van circulerende phishing mails sinds 2022:

  • 'U komt in aanmerking voor een energiepremie van € 250 bij het Energiehuis. Met al uw vragen over energie kunt u voortaan terecht in het Energiehuis van uw gemeente. Om deze premie te ontvangen dient u uw rekening te bevestigen via een website. Na het voldoen van het identificatieproces ontvangt u de premie zo snel mogelijk op uw rekening.’
  • 'Op 14 april 2022 hebben wij u een aanmaning gestuurd betreffende uw achterstand voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting over 2021, met referentie: 908547/AC/2021. Deze vordering is aan ons overgedragen door uw gemeente.
    De uiterste betaaldatum van deze aanmaning is reeds verstreken en we hebben nog geen volledige betaling van u ontvangen. Indien wij binnen 5 werkdagen geen betaling van u ontvangen, zijn wij genoodzaakt over te gaan op beslaglegging op uw bankrekeningnummer en inkomen.'

Valse e-mails of phishing mails of berichten waaraan je twijfelt, kan je doorsturen aan verdacht@safeonweb.be. Safeonweb.be scant het bericht automatisch op kwaadaardige inhoud (bv. poging tot fraude of een virus). Als de links of bijlagen schadelijk zijn, worden die doorgegeven aan de leveranciers van internetbrowsers, die de schadelijke inhoud kunnen blokkeren.

Ben je slachtoffer van oplichters, kan je contact opnemen met de Lokale Politie.

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 om 12.06 u.
Naar top