Gratis onderhoud van verwarmingsketel voor lage inkomens

Via het nieuw project 'Check je ketel' van het Energiehuis Woonwijzer Waasland kan je als alleenstaande of gezin met een laag inkomen een gratis onderhoud van je verwarmingsinstallatie aanvragen.

Een regelmatig onderhoud van je centrale verwarmingsinstallatie is niet alleen wettelijk verplicht. Het zorgt ook voor een lager verbruik en dus besparing op je energiefactuur. Ook de veilige werking van het toestel wordt nagekeken. Een goed idee dus.

Helaas is de kostprijs van zo’n onderhoud voor heel wat gezinnen een obstakel. Daarom is er nu het project ‘Check je ketel’ dankzij de steun van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

Heb je een belastbaar inkomen lager dan 28 105 euro per jaar als alleenstaande of lager dan 42 156 euro als alleenstaande met minstens één persoon ten laste of als koppel zonder personen ten laste (situatie 2023)? Dan kan je een gratis ketelonderhoud aanvragen. De bedragen worden verhoogd per persoon ten laste.

Val je net buiten de inkomensgrenzen maar zit je toch in een financieel moeilijke situatie, neem dan zeker contact op met Woonwijzer Waasland.

Info en aanvraagformulier

Kijk op www.woonwijzerwaasland.be/check-je-ketel of neem contact op via 03 500 47 40.

Gepubliceerd op maandag 12 feb 2024 om 15.53 u.
Naar top