Alle Wase hulporganisaties op één website

Op eerstestap.be vind je nu alle hulpverleners en -organisaties van het Waasland op één website.

Hulp nodig? Dan is je eerste stap het zoeken naar een oplossing en contact leggen met een hulpverlener, liefst in jouw buurt. Daarom lanceerden de eerstelijnszones van het Waasland een nieuwe website voor mensen op zoek naar hulp, waarop ze alle hulporganisaties van het Waasland overzichtelijk terugvinden. Handig! Zo kan je gemakkelijker de juiste hulpverlener of organisatie contacteren.

Via eerstestap.be kan je met een hulpvraag sneller geholpen worden.

Snel en dichtbij de juiste hulp vinden

Het vinden van de juiste hulporganisatie kan een uitdaging zijn voor zowel burgers als hulpverleners. Om dit allemaal wat gemakkelijker te laten verlopen lieten de eerstelijnszones van het Waasland samen met marketingbedrijf OMcollective de nieuwe website ontwerpen. Zo willen ze iedereen aansporen om sneller en gemakkelijker die eerste stap te zetten richting een oplossing.
Met wat voor kopzorgen je ook mag zitten, zoals de zoektocht naar medische ondersteuning of bijstand bij andere (zware) problematieken zoals armoede, geweld of verslaving... op eerstestap.be vind je de weg naar hulp.

Over ELZ’s Waasland

De eerstelijnszones (ELZ) van het Waasland stimuleren de samenwerking met verschillende diensten en beroepen over tal van welzijns- en gezondheidsthema’s. Ze streven ernaar dat alle burgers in het Waasland eenvoudiger toegang krijgen tot de juiste hulp. De ELZ's van het Waasland ondersteunen hulpverleners waar nodig en willen de zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk geïntegreerd in de samenleving laten verlopen. Door verschillende projecten komen ze tegemoet aan lokale noden om burgers te versterken.

Gepubliceerd op dinsdag 3 okt 2023 om 09.33 u.

Thema's

Naar top