Steun Alzheimer-onderzoek met verkoop cupcakes

Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag en start de #bakewithlove-campagne. Iedereen, individueel of in groep, kan nog cupcakes bakken en verkopen om de opbrengst aan Stop Alzheimer te doneren.

Op de Wereld Alzheimer Dag, 21 september, ging de #bakewithlove-campagne van start, gelanceerd door Stop Alzheimer (Stichting Alzheimer Onderzoek). Deze houdt in dat iedereen zich kan engageren tot het bakken en verkopen van cupcakes ten voordele van het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Waarom #bakewithlove?

De campagne is een manier om banden te smeden met onze ouderen, waarbij een moment van samenhorigheid in de keuken centraal staat. Koken helpt om het functionele geheugen van Alzheimer-patiënten in stand te houden. Zo stimuleert het initiatief de interactie en vergroot het de zelfwaardering.
Het is een initiatief dat zowel patiënten als iedereen ten goede komt, want aan het einde van de bakateliers worden de lekkernijen verkocht ten voordele van het Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, genezen en behandelen van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie.

Hoe doe je mee?

Of het nu gaat om koekjes, cake, taart of muffins... je kan je eigen gebak maken, alleen of met anderen, bv. met je sportclub, vereniging, school, woonzorgcentrum... Verkoop ze aan je vrienden, familie, buren, leden..., want elke verkoop telt! 
Stort de winst van je verkoop op rekening BE83 0017 5620 5915 op naam van de Stichting Alzheimer Onderzoek (mededeling: cupcakes 2023).

Vorig jaar werd meer dan 36 000 euro ingezameld voor onderzoek naar Alzheimer. Een deel ging onder andere naar het onderzoeksproject van Prof Rik Vandenberghe (KU Leuven), dat aantoont dat de analyse van iemands spontane spraak het mogelijk maakt de ziekte vroegtijdig op te sporen en de verschillende vormen van dementie te onderscheiden. Dit wordt door de patiënten  aangenamer ervaren dan de huidige onderzoeken.

Stop Alzheimer - infobrochure

De Stichting Alzheimer Onderzoek, erkend als stichting van openbaar nut sinds 1995, is de belangrijkste financieringsbron voor Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie. Ze financiert fundamenteel, klinisch en psychosociaal onderzoek. De Stichting ontvangt geen subsidies.

Bestel een gratis informatiebrochure over de ziekte van Alzheimer door een e-mail te sturen naar info@stopalzheimer.be.

Voor meer informatie: www.stopalzheimer.be

Gepubliceerd op donderdag 14 sep. 2023 om 15.14 u.

Thema's

Naar top