Natuurouder

Maak een afspraak

Natuurouders zijn (groot)ouders en andere vrijwilligers die het leuk vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Scholen doen graag een beroep op natuurouders om in en rond de school aan natuureducatie te doen. Natuurouders begeleiden dan een kleine groep van leerlingen. Zo wordt de kwaliteit van de uitstap verhoogt en spelen we direct in op de vragen en beleving van kinderen. 

Geen natuurkennis? Geen probleem! Een portie enthousiasme is voldoende. Onze natuurouders helpen graag om je kennis te verruimen en tips aan te reiken om kinderen te begeleiden. 

Aanbod voor scholen

De school kan zelf een natuuractiviteit uitwerken. Dat kan alleen of samen met de natuurouders. Maar er zijn ook kant en klare activiteiten waar scholen voor kunnen inschrijven:

  • Zintuigenwandeling voor leerlingen van de lagere school in Natuurdomein Roomkouter, Kapelstraat 170A, Steendorp. Deze activiteit kan niet geboekt worden tijdens de winter.  
  • Bermwandeling voor leerlingen van de derde graad van de lagere school. Plaats wordt zelf bepaald samen met de natuurouders. 

Natuuratelier tijdens de schoolvakantie

Onze natuurouders organiseren in de schoolvakanties, met uitzondering van de kerstvakantie, een natuuratelier voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Dit atelier vindt plaats in het Natuurhuis, Kapelstraat 170A in Steendorp en kost 5 euro.

Naar top