Home Wonen en Bouwen
Wonen en Bouwen Afdrukken

 

Wonen is een grondrecht. Iedereen heeft recht op een kwalitatieve en betaalbare woning in een geschikte omgeving. Ook heeft iedereen recht op woonzekerheid. Op deze pagina's vindt u een gepast antwoord op uw woonvragen. 

Verder zal u in deze rubriek de nodige info en links vinden over het bouwen en/of verbouwen van een woning, het (ver)huren of (ver)kopen en een aantal instanties waar u terecht kunt met uw vragen.

 

ISA-site en RUP Sint-Amelberga

Het college van burgemeester en schepenen keurde in zitting van 7/5/2018 de start- en procesnota van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Sint-Amelberga goed. De raadpleging ervan liep van 11 mei tot 9 juli 2018.
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Op zaterdag 19 mei vond op de ISA-site (Pastoor Boelstraat) een infomarkt plaats voor buurtbewoners én alle geïnteresseerde inwoners. Over dit participatiemoment kan je hier het verslag lezen.
Nieuwe voorstellen voor zelf te organiseren 'tijdelijke' initiatieven op de ISA-site in 2018-2019 door verenigingen, groeperingen, particulieren, horeca... kunnen nog steeds ingediend worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  . Info: tel. 03 780 52 15

 

Gerelateerde links:

http://bouwverlof.com (o.a. bouwverlof 2013)

www.bouwenenwonen.be

www.bouwteams.be - met info over o.a. 2-daagse opleidingen 2013 m.b.t. energiezuinig (ver)bouwen in Vlaanderen

www.ecobouwers.be - met o.a. info over jaarlijkse opendeurdagen

www.epcdiensten.be - Energieprestatiecertificaat

www.premiezoeker.be

www.premiewijzer.be

www.passivehouse.be

www.dewatergroep.be

www.vmm.be (met o.a. Waterloket (www.vmm.be/waterloket)  en Waterwegwijzer bouwen en verbouwen (www.vmm.be/water/waterwegwijzerbouwen)

www.fetrapi.be (fetrapi = verenigde beheerders ondergrondse vervoersleidingen van brandstoffen of chemische producten voor industrieel gebruik)

www.veiligverwarmen.be (met verwarmingswegwijzer + informatie en regelgeving inzake centrale verwarmingstoestellen)

https://www.levver.be (onafhankelijke
energievergelijkingswebsite)

 

Laatst aangepast op dinsdag, 10 juli 2018 09:23