Home
Corona - Maatregelen Temse: dienstverlening op AFSPRAAK voor DRINGENDE ZAKEN - WOE GESLOTEN Afdrukken

 

GEMEENTELIJKE ACTIVITEITEN TOT 30 JUNI AFGELAST

Alle door het Lokaal Bestuur en zijn diensten georganiseerde activiteiten en evenementen in de periode april-juni worden AFGELAST. Hiertoe besliste het college op 30 maart: het annuleren van alle gemeentelijke activiteiten t/m 30 juni. De Parkfeesten in juli gaan ook NIET door.

Organisatoren (andere dan Lokaal Bestuur) van activiteiten die gepland waren om voor 30 juni door te gaan in gemeentelijke infrastructuur, zullen eerstdaags door het Lokaal Bestuur ingelicht worden over het al dan niet annuleren ervan.

Organisatoren van activiteiten in niet-gemeentelijke infrastructuur worden geacht de richtlijnen/maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, federale en Vlaamse regering te respecteren (= géén evenementen tot 19 april, met reële kans tot verlenging).

 

GRATIS PARKEREN

Naar aanleiding van de Coronacrisis besliste het schepencollege - in overleg met de parkeerfirma - om met onmiddellijke ingang de controle op het betalend parkeren op te schorten tot en met zondag 19 april. Dit betekent dat voor het straatparkeren tijdelijk NIET betaald moet worden. Ook parkeren op de Wilfordkaai is gratis; de slagbomen staan daar open sinds woensdag 1 april.

 

RECYCLAGEPARK OPNIEUW OPEN VANAF 7 APRIL

Recyclagepark MIWA, Frankrijkstraat, is gesloten sinds dinsdagnamiddag 17/3 maar opent opnieuw op dinsdag 7 april. Witte luierzakken kunnen dan opnieuw aangeboden worden, maar mogen ook nog tijdelijk naast de grijze container gezet worden voor ophaling, mits je dit 3 dagen vooraf gemeld hebt aan MIWA. Meer info op https://www.miwa.be/corona

 

OPEN BRIEF AAN INWONERS

Op 24 maart richtte het Lokaal Bestuur een

                                       OPEN BRIEF AAN ALLE INWONERS

 

Voor Temse is de huidige stand van zaken als volgt:

 • AC DE ZAAT (gemeentediensten)
  Sinds woe 18/3 zijn de meeste diensten toegankelijk OP AFSPRAAK voor DRINGENDE ZAKEN in de voormiddag (behalve op woensdag = ganse dag gesloten)
  - behalve de diensten Integratie en de Vrije Tijdsdiensten (Cultuur, Sport, Jeugd...), die volledig gesloten zijn!
  LET OP: op woensdag is AC De Zaat gesloten en zijn de diensten ook TELEFONISCH NIET BEREIKBAAR!  Wel via e-mail !
  Wie een afspraak heeft, dient aan het AC aan te bellen (parlofoon) en wordt binnengelaten na controle van je afspraak.
  Een afspraak maken dien je TELEFONISCH te doen, rechtstreeks met de dienst(en) (behalve Vrije Tijdsdiensten) - aan de telefoon zal besproken worden of jouw vraag al dan niet van dringende aard is.

  Controleer vooraf of jij je aanvraag (voor bv. adreswijziging) via het E-LOKET kan doen; dan is een afspraak overbodig.
  Algemene vragen kan je stellen via e-mail aan de betrokken dienst(en). 
  Info (ma & di, do & vr): tel. 03 710 12 12 (Infobalie/Onthaal)

 • SOCIAAL HUIS
  Sinds woe 18/3 enkel toegankelijk OP AFSPRAAK voor DRINGENDE ZAKEN (behalve op woensdag = gesloten, net als AC De Zaat - ook telefonisch niet bereikbaar!)
   

  Afspraken met de Sociale Dienst dienen telefonisch te worden aangevraagd op ma & di, do & vr: tel. 03 710 25 42 - vragen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
  Voor andere afspraken of algemene vragen: tel. 03 710 25 04 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
  Na de Coronamaatregelen zal het Sociaal Huis op afspraak blijven verder werken, dus ook voor niet-dringende zaken dan.
  Contactgegevens: www.ocmwtemse.be - www.sleutelzorgtemse.be

 • BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG 
  Alle opvangplaatsen blijven open en de nodige voorzorgsmaatregelen worden in acht genomen (ook andere kinderopvangplaatsen en crèches mogen open blijven). Wie zelf voor opvang van zijn/haar kinderen kan zorgen, wordt gevraagd om dit te doen!

 • SENIORENMOBIEL
  Blijft beschikbaar maar neemt slechts 1 persoon per rit mee

 • KERKHOVEN
  Blijven open en bemand

 • HUWELIJKEN GAAN DOOR IN BEPERKTE KRING

  De voltrekking van de reeds geplande burgerlijke huwelijken op het gemeentehuis kunnen plaatsvinden maar het aantal aanwezigen wordt strikt beperkt tot de intieme kring van het paar. Info:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of op 03 710 12 02/03.

  Alle feestjes die t.g.v. een huwelijk georganiseerd worden, blijven tot nader order verboden!

 • PARKEERVERBODSBORDEN VIA TECHNISCHE DIENST
  Enkel te reserveren via tel. 03 710 13 10 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
  Technische Dienst komt zelf de gereserveerde borden aan huis leveren na afspraak.
   

 • WAT KAN JE DIGITAAL AANVRAGEN via 'Mijn Dossier'?
 • Voor de aanvraag van bepaalde uittreksels uit de bevolkingsregisters kan je gerust in je kot blijven, want deze zijn ook rechtstreeks digitaal beschikbaar. Het is mogelijk om thuis, zonder verplaatsing naar AC De Zaat en gratis, 10 verschillende attesten te verkrijgen via de toepassing 'Mijn Dossier', nl.

  Uittreksel uit de registers - Attest van hoofdverblijfplaats - Attest van hoofdverblijfplaats met historiek - Attest van verblijfplaats met het oog op een huwelijk - Attest van gezinssamenstelling -Attest van leven - Attest van Belgische nationaliteit - Attest van Belgisch kiezer - Attest van wettelijke samenwoning - Attest van wijze van teraardebestelling en/of rituelen.

  Hoe werkt de toepassing?

  Om toegang te krijgen tot de toepassing Mijn DOSSIER, moet je eerst een kaartlezer installeren met de gepaste software. De laatste softwareversie voor je kaartlezer vind je op https://eid.belgium.be/nl.

  Als uw kaartlezer geïnstalleerd en aangekoppeld is, moet je jouw elektronische identiteitskaart hierin steken. Ga dan naar de website van Mijn DOSSIER op https://mijndossier.rrn.fgov.be/.

  Om uw identiteit te controleren, moet je jouw PIN-code ingeven. Daarna krijg je toegang tot je persoonlijk dossier in het Rijksregister.

  De elektronische attesten die beschikbaar zijn via de toepassing 'Mijn Dossier', dragen de elektronische zegel van het Rijksregister en hebben dezelfde juridische waarde als de attesten afgeleverd door de gemeente. De attesten verkregen via 'Mijn Dossier' kunnen worden verstuurd via e-mail. De geldigheid van de elektronische zegel kan enkel gecontroleerd worden met de elektronische versie. • GESLOTEN
 • Tot 19 april (of tot nader order) - volgende gemeentelijke gebouwen/diensten: Toeristisch Infokantoor, Vrije Tijdsdiensten en Integratie in AC, Bibliotheek (alle uitleningen worden automatisch verlengd tot na de sluitingsperiode, dus materialen terugbrengen via de inleverschuif is niet nodig), Roxy, exporuimten, polyvalente zalen, sporthallen en -openluchtcentrum, teken- en muziekacademie, JOC, VITA Scheldebad incl. horeca- alle woonzorgcentra + ’t Achterpoortje + buurthuis Den Boodt + huisbezoeken vanuit de Algemene Sociale Dienst OCMW

 • AFGELAST

 • Alle RECREATIEVE ACTIVITEITEN, georganiseerd door (een dienst van) Lokaal Bestuur, zowel indoor als outdoor, ongeacht hun omvang en/of ze openbaar of privé zijn, en dit tot 30 juni (cf. beslissing schepencollege 30/3/2020)

  Vrijdagmarkt in Temse

  In de onderrichtingen van de Nationale Veiligheidsraad d.d. 17/3/2020 wordt m.b.t. de markten het volgende gestipuleerd:

  De markten worden gesloten, tenzij zij onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening en als de lokale overheid de maatregelen van sociale afstand kan garanderen.

  Als gevolg daarvan zal de vrijdagmarkt in Temse niet meer plaatsvinden (tot 5 april, tenzij de maatregel wordt verlengd).


  Sportkampen en SPeGT in paasvakantie: worden AFGELAST ingevolge de nieuwe maatregel van de overheid

 • Rommelmarkt in de Vroonhofwijk op 1 juni gaat NIET door (beslissing organisatoren)

Voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van besmettingen in openbare gebouwen:

 • het poetspersoneel van de gemeentelijke gebouwen zal extra aandacht besteden aan de schoonmaak van deurklinken, liftdrukknoppen e.d.
 • flacons met ontsmettingsgel en handschoenen staan ter beschikking aan de loketten
 • aan de bezoekers wordt gevraagd om met bankkaart te betalen i.p.v. contant en afstand te houden t.o.v. elkaar en de loketmedewerker

Het Lokaal Bestuur volgt de situatie op de voet en bijkomende maatregelen zullen gecommuniceerd worden via de gebruikelijke kanalen.

De Huisartsenkring van de regio heeft reeds een actieplan klaar.

Temse roept alle inwoners op om de basishygiënemaatregelen te  respecteren, nl. regelmatig de handen wassen met zeep, hoesten en niezen in de ellenboog of in een papieren zakdoek (direct in gesloten vuilbak te deponeren) en contacten vermijden. Zo kan iedereen zijn/haar steentje bijdragen om de verspreiding van het virus te beperken.

 

 

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, besliste de Nationale Veiligheidsraad op 12 maart tot een aantal bijkomende maatregelen. Een week later volgden strengere maatregelen: www.info-coronavirus.be.

 

Op 17 maart verscherpte het Lokaal Bestuur zijn maatregelen (ter bescherming van eigen personeel) voor wat de dienstverlening in AC De Zaat en in het OCMW/Sociaal Huis betreft. 

Eveneens op 17 maart besliste de regering tot strengere maatregelen: vanaf 18 maart, 12 u., moeten alle winkels dicht blijven, behalve (dieren)voedingswinkels, apotheken en kranten/boekenwinkels. Kappers mogen intussen ook geen klanten meer ontvangen.

 

Op 27 maart besliste de regering de maatregelen te verlengen tot 19 april.

 

INFO

Algemene info

Lokaal Bestuur Temse: vragen rond de maatregelen m.b.t. Corona

 • tel. 03 710 13 75 (tijdens kantooruren)
 • tel. 03 771 05 87 (buiten de kantooruren, voor dringende vragen)
 • e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Laatst aangepast op vrijdag, 03 april 2020 12:42
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch op de harde schijf van jouw computer bewaard worden. Cookies maken het mogelijk om de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics (zie hierboven). U kunt uw browserinstellingen aanpassen zodat cookies niet worden aanvaard of dat u een waarschuwing krijgt wanneer u cookies krijgt toegestuurd. U kan ons privacybeleid en ons cookiebeleid onderaan de pagina terugvinden.

Door op ok te klikken aanvaard u het gebruik van cookies door deze website.