Home
Brand in Eeckhoutdriesstraat - opruiming asbest aan de gang Afdrukken

 

Op dinsdagavond ontstond een brand in een kleine privétuinstalling in de Eeckhoutdriesstraat (nr. 39). Omdat het dak ervan uit asbestgolfplaten bestond, werd uit voorzorg de parking achter de Buitenschoolse Kinderopvang die avond tijdelijk afgesloten en door de brandweer afgespoten.  Door de efficiënte en deskundige aanpak van de brandweer kon de brand snel onder controle worden gebracht. In de nabije omgeving werd zo veel mogelijk natgespoten. De brandweer en de politie stelden buurtbewoners in kennis.

Op woensdag voerden 2 inspecteurs van het lucht- en asbestlaboratium Translad (TEC nv) grondig onderzoek uit in de omgeving van de brandhaard - met staalnamen - ter bepaling van de perimeter en gecontamineerde zone. Zij stelden vast dat enkel in de tuinen en aangelanden van 8 woongelegenheden (oneven huisnrs.) in de Eeckhoutdriesstraat asbestcementbrokstukken werden aangetroffen. De bewoners in de gecontamineerde zone werden persoonlijk bij een huisbezoek in kennis gesteld. De bewoners van huisnrs. 1-69 ontvingen een brief van het Gemeentebestuur. 

 

Uit de vaststellingen van de inspecteurs van het asbestlaboratorium is gebleken dat de sportvelden en (speel)pleinen achter de Buitenschoolse Kinderopvang, CVO en Academie BUITEN de perimeterzone vallen, waardoor ouders, sporters en cursisten zich geen zorgen hoeven te maken bij het gebruik van velden en terreinen.

Vrijdagochtend startten 2 werknemers van het erkende, gespecialiseerde bedrijf Romarco met het extra benevelen van de brandhaard en het verwijderen van zichtbare asbest in de perimeterzone. 

Na de opruimingswerken worden de bewoners binnen de perimeter opnieuw aangeschreven, alsook de bewoners van de huisnrs. 1-69, buiten de perimeter. 

Info: tel. 03 710 12 31, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Laatst aangepast op donderdag, 26 april 2018 15:26