Home
Wegenwerken, rioleringswerken en verkeer Afdrukken

Het nieuwe parkeerbeleid

Alle informatie over het nieuwe parkeerbeleid vind je hier.

Centrum Temse is voortaan zone 30

Klik hier voor meer informatie.

Werken Bokmolenstraat-Stokthoekstraat-Oude Straat in ELVERSELE

Riopact, een partnerschap tussen drinkwaterbedrijf De Watergroep en rioolwaterzuiveraar Aquafin, voert rioleringswerken uit in Elversele.

In grote gedeeltes van deze straten is immers nog geen riolering aanwezig. De bedoeling is om een gescheiden rioleringsstelstel aan te leggen d.w.z. dat de afvoer van regenwater en rioolwater van elkaar gescheiden zullen worden, waardoor het afvalwater niet meer ongezuiverd in de waterlopen terechtkomt. Meer info vind je hier.

De firma Verbraeken Infra zal tussen 12 april en 23 december 2021 kabelwerken uitvoeren voor De Watergroep in de Bokmolenstraat, Sint-Margrietstraat, Oudestraat en Stokthoekstraat.

 

Fase 1 :

De Bokmolenstraat tussen Dorpstraat en Sint - Magrietstraat

daarna Sint-Margrietstraat

-         Aanleg : 20 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 2 :

De Oudestraat en daarna de Stokthoekstraat

-         Aanleg : 55 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 20 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 3 :

De Bokmolenstraat tussen Oudestraat en Sint-Magrietstraat

-         Aanleg : 25 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

Omleiding via Oudestraat- Steenweg Hulst/Lessen – N41 – Dorpstraat (voor bovenzijde Elversele)

Omleiding via Sint-Magrietstraat – Dorpstraat – N41 - Steenweg Hulst/Lessen (voor onderzijde Elversele)

 

Informatie over de werken:

 

Inzage plannen

Een afspraak maken voor inzage van de plannen kan via 03 710 12 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Heraanleg kruispunt N16-Hoogkamerstraat en nieuwe fietsweg tussen Temse en Sint-Niklaas

Start heraanleg kruispunt N16/Hoogkamerstraat; voorjaar 2022; de werken voor de heraanleg van het kruispunt van de N16/Hoogkamerstraat en de renovatie van de brug starten niet zoals voorzien in augustus maar worden opgeschoven naar volgend voorjaar.

Dagelijks rijden honderden fietsers, waaronder veel scholieren, door de Hoogkamerstraat tussen Temse en Sint-Niklaas. Om de verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren werd besloten tot de volledige heraanleg van de weginfrastructuur. Deze werken gingen van start op 18 januari, worden gefaseerd uitgevoerd en zullen in totaal een zestal maanden duren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de heraanleg van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat. Het openbaar onderzoek voor de heraanleg loopt nog tot 30 maart 2021.
Met de heraanleg willen we de verkeerssituatie op dit kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers en een vlottere verkeersdoorstroming garanderen. Tegelijk renoveren we de E17-brug in de Hoogkamerstraat.

Informatie over de werken:

Inzage plannen: dienst Mobiliteit, AC De Zaat - afspraak via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Na deze werken plant het Agentschap Wegen en Verkeer een vernieuwde aansluiting van de Hoogkamerstraat op de Kapelanielaan en N16.

 

 


 

Riolerings- & wegeniswerken Antwerpse Steenweg Tielrode 

In de loop van augustus worden riolerings- en wegenwerken uitgevoerd in de Antwerpsesteenweg te Tielrode waarbij ook het straatbeeld wordt verfraaid en de verkeersafwikkeling veiliger wordt. Tevens zorgen deze rioleringswerken ervoor dat er minder vuil water in de Schelde terechtkomt.

De voorbereidende werken waarbij een aantal nutsleidingen werden verplaatst zijn goed opgeschoten. In de volgende fasen zullen de oude drinkwaterleidingen vervangen worden. Meer info over de werfzones en de aangepaste verkeerssituatie vind je in deze infofolder. De bewoners van de werfzones ontvangen deze folder in hun brievenbus.

 

Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Parking site De Reiger niet meer toegankelijk vanaf 3 augustus 2020

Op 3 augustus starten de werken voor de nieuwbouw WZC De Reiger en LDC 't Achterpoortje.
Hierdoor zal de parking volledig afgesloten worden.

De Reiger is ENKEL bereikbaar via de nieuwe weg langs de Clement D'Hooghelaan.
Let op: dit is een weg met dubbele rijrichting maar er zijn uitwijkstroken voorzien.
Aan de feestzaal van De Reiger zijn er ongeveer 35 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.

AZ Nikolaas blijft toegankelijk langs de Gasthuisstraat, maar er is geen doorgang meer mogelijk naar de Reiger.

De toegang naar de ondergrondse parking van Residentie Elisabeth is bereikbaar met auto en fiets via de Clement D'Hooghelaan.

 

 


 Overzicht andere straten waarin werken worden uitgevoerd: 

 

 • Onderhoud tunnel van de N41 in Elversele op  31 mei-1 juni, 3-4 september en 4-5 november.
  Verkeer wordt omgeleid via de rotonde Duivenhoek.

 • Anemonenlaan, Appelsvoorde, Dhalialaan, Eglantierlaan, Ericalaan, Hyacintenlaan,Magnolialaan, Narcissenlaan, Salvialaan; de firma MNF tech zal tussen 18 en 26 augustus de verlichtingsarmaturen vervangen, ter plaatse hinder.
 • Antwerpse Steenweg thv nr.94; de firma Wagro zal gedurende 1 dag tussen 10 en 13 augustus een doorsteek maken.  De rijbaan is op dat adres volledig afgesloten.  Er zal een omweg voorzien worden via de Burg.Achiel Heymanstraat.
 • Antwerpse Steenweg 139; vanaf 3 augustus tot 31 oktober zal er een werfkraan geplaatst worden op de rijbaan.  Ter plaatse hinder.
 • Begonialaan en Gladiolenlaan; de firma MNF tech zal tussen 18 en 26 augustus diverse openbare verlichtingspalen vervangen: ter plaase hinder.
 • Bergstraat 10; de firma Canalco zal een drinkwateraftakking maken op 13 augustus: beperkte hinder ter plaatse.
 • Bokmolenstraat; er worden bomen gerooid in de periode van 2 tem 6 augustus.  Enkel lokaal verkeer nog mogelijk.  Omleiding via Dorpstraat - N41 - Steenweg Hulst-Lessen in beide richtingen.
 • Bokmolenstraat 15B en 23D; de firma Maes-Raemdonck zal tussen 5 en 13 augustus een wateraansluiting doen aan de woningen, ter plaatse beperkte hinder.
 • De Lokers; de firma MNF-tech zal hun werken in de periode van 18 augustus tem 8 september.  Beperkte hinder ter plaatse.
 • Haagdam; de firma Fero gaat signalisatie plaatsen voor werken aan het windmolenpark in de periode van 7 juni tem 17 september.  Dit omvat wegwijzers naar de werf van Engie.  Soms worden grote leveringen van beton verwacht wat enige hinder kan geven inzake verkeersdrukte.
 • Hoogkamerstraat; de werken aan het fietspad zijn nog volop lopende.  Tussen 10 juli en 2 augustus neemt de aannemer bouwverlof.  Het kruispunt Kapelanielaan met de Hoogkamerstraat is niet afgewerkt voor het bouwverlof.  Na het bouwverlof moeten nog de onderlaag en toplaag afalt van de rijweg aangelegd worden.  Het kruispunt kan normaal gezien opengesteld worden eind augustus.  Aansluitend kan de Eurolaan afgesloten worden voor de aanleg van nutsleidingen en de heraanleg van het kruispunt.  Eind oktober moeten de werken aan de Hoogkamerstraat en het kruispunt Eurolaan volledig afgerond zijn.
 • Hoogkamerstraat: op 12 mei tot 31 augustus gaat de volgende fase van de werken door; Deze wordt afgesloten tussen de Houten Schoen(terug open) en Hoogkamerstraat - Kapelanielaan (t.h.v; de Wase Werkplaats)  Omleiding via N16 - N70 en Eurolaan - Laagstraat - Laarstraat.
 • Korte Landmolenstraat; de firma Renotec zal vanaf 2 augustus de brug over de E17 VOLLEDIG afsluiten voor alle verkeer (voertuigen, fietser EN voetgangers) in het kader van renovatiewerken.  Het einde van de werken is voorzien tegen 17 december.  Een omleiding van voertuigen wordt voorzien via Steendonkstraat - Heirstraat - N485 - Haagdam - Korte Landmolenstraat in beide richtingen.  Voor fietsers is er een omleiding via Steendonkstraat - Veldstraat - Rupelmondestraat - Elsstraat-Zuid in beide richtingen.
 • Krijgsbaan nabij de Koning Leopoldlaan en de Sint-Jorisstraat; de firma Soga zal van 5 tem 9 juli (omleiding is dan via Eupenlaan) en van 2 tem 31 augustus ( omleiding is via Oostberg) de twee bushalteplaatsen aanpassen.  De Werken aan elke halte zullen ongeveer 2 weken duren. Ter plaatse zal er éénrichtingsverkeer ingericht worden in de Krijgsbaan.  Omleiding worden als volgt voorzien:
  • * Situatie als de werf zich situeert t.h.v. Krijgsbaan 90 (nabij Koning Leopoldlaan is bereikbaar): éénrichtingsverkeer t.h.v. de werf voor verkeer komende van de richting van de N16 naar Steendorp.  De Koning Leopoldlaan is bereibaar.  Het verkeer komende van de richting Steendorp dient linksaf te slaan aan de verkeerslichten naar de Eupenlaan en de omleiding te volgen via Parklaan naar Krijgsbaan.  De bovenste boog dient gevolgd te worden in de Eupenlaan.
  • * Situatie als de werf zich situeert ter hoogte van Krijgsbaan 111 (nabij Sint-Jorisstraat):  éénrichtingsverkeer ter hoogte van de werf voor verkeer komende van de richting van Steendorp naar de N16.  Het verkeer komende van de richting N16 dient rechtsaf te slaan aan de verkeerslichten naar de Sint-Jorisstraat en de omleiding volgen via Brigade Pironstraat - Oostberg - Negenoogstraat naar Kapelstraat.  Enkel bussen va nDe Lijn rijden via de Vijfhuizenstraat naar de Krijgsbaan om zo zo weinig mogelijk halteplaatsen te verliezen.  Er zal parkeerverbod voorzien worden in de Sint-Jorisstraat en de Brigade Pironstraat.  Zwaar vervoer en niet lokaal verkeer wordt aangeraden via de N16-E17 te rijden.  Volgens de planning zal de bushalte nabij de Koning Leopoldlaan het eerst uitgevoerd worden.
 • De Monteerderslaan is afgesloten  tot het einde van de werken, voorzien tot einde juni 2022. Enkel verkeer voor de werf van Cordeel is mogelijk. Omleiding is voorzien.
 • N16 kmpaal 24.8 richting Bornem (net voor afrit naar Gasthuisstraat op rechterrijstrook); de firma Soga zal in de nacht van 19 op 20 augustus het asfalt herstellen, ter plaatse is de rechterrijstrook afgesloten.
 • Oeverstraat 4: plaatsen van een bouwkraan van 15 maart tem 31 augustus. Ter plaatse kunnen de voetgangers nog tussen de kraan en de gevel gaan. Het verkeer dient beurtelings langs te rijden.
 • Oostberg; de firma MNF tech zal tussen 18 en 28 augustus de verlichtingsarmaturen vervangen, ter plaatse hinder.
 • Rik De Ryckelaan; de firma Cochuyt - De Smet zal aan een voetgangersbrug werken vanaf 5 mei tem 3 oktober.  Ter plaatse sterke hinder met  beurtelings verkeer.
 • Rupelmondestraat; de gemeente Temse zal vanaf 19 juli tem 6 augustus de zijbermen heraanleggen.  Er zal sterke hinder zijn met lokaal een omleiding.
 • Scouselestraat 10; de firma Broeders & Co zal een boring doen voor een gas- en elektriciteitsaansluiting in de periode van 11 en 13 augustus.  Ter plaatse beurtelings verkeer.
 • TTS-zone op verschillende straten in Groot Temse; de firma Trafiroad zal tussen 25 mei en 27 juli borden met perceelnummers, wegwijzers en zoneborden plaatsen voor de industrie in de bermen.  Ter plaatse moet de werfwagen voorbij gereden worden.
 • Viadukt N16; de firma Soga zal tijdens de nacht van 19 op 20 augustus asfalteringswerken uitvoeren op de N16 thv kmpaal 23.6, de rechterrijstrook is afgesloten.  De Oprit aan Viadukt naar de N16 zal dan afgesloten zijn.  Verkeer dat naar Bornem wil rijden, komende vanuit Viadukt  dient de N16 te nemen in de richting van Sint-Niklaas en te keren op het kruispunt N16- Doornstraat.
 • Warandestraat 2; de firma Maes-Raemdonck zal tussen 6 en 13 augustus een wateraansluiting doen aan de woning, ter plaatse hinder met mogelijks beurtelings verkeer.
 • In de Antwerpse Steenweg 16 zal de firma Verbraeken Infra werken uitvoeren voor De Watergroep tussen 9 en 13 augustus.Ter plaatse beurtelings verkeer.

 • In de Koning Albertlaan en Hollebeek (tussen beide kruispunten met Koning Albertlaan) zal de firma Verbraeken Infra werken uitvoeren voor De Watergroep tussen 23 augustus en 1 oktober.Ter plaatse is er beurtelings verkeer in Hollebeek en in de Koning Albertlaan zal er een versmalling zijn.Tijdens die periode zal er ook in de Koning Albertlaan een afsluiting zijn van de binnenstraat tussen de nrs. 15 en 27


 

 • Info De Lijn - omleidingen door wegenwerken pdf button
 • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

  De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  Hoe schrijf je je in? 

  • Surf naar www.delijn.be en meld je aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover je info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

  Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

 

 

Laatst aangepast op maandag, 19 juli 2021 10:50
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch op de harde schijf van jouw computer bewaard worden. Cookies maken het mogelijk om de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics (zie hierboven). U kunt uw browserinstellingen aanpassen zodat cookies niet worden aanvaard of dat u een waarschuwing krijgt wanneer u cookies krijgt toegestuurd. U kan ons privacybeleid en ons cookiebeleid onderaan de pagina terugvinden.

Door op ok te klikken aanvaard u het gebruik van cookies door deze website.