Home
Wegenwerken, rioleringswerken en verkeer Afdrukken

 

Werken Bokmolenstraat-Stokthoekstraat-Oude Straat in ELVERSELE

Riopact, een partnerschap tussen drinkwaterbedrijf De Watergroep en rioolwaterzuiveraar Aquafin, voert rioleringswerken uit in Elversele.

In grote gedeeltes van deze straten is immers nog geen riolering aanwezig. De bedoeling is om een gescheiden rioleringsstelstel aan te leggen d.w.z. dat de afvoer van regenwater en rioolwater van elkaar gescheiden zullen worden, waardoor het afvalwater niet meer ongezuiverd in de waterlopen terechtkomt. Meer info vind je hier.

De firma Verbraeken Infra zal tussen 12 april en 23 december 2021 kabelwerken uitvoeren voor De Watergroep in de Bokmolenstraat, Sint-Margrietstraat, Oudestraat en Stokthoekstraat.

 

Fase 1 :

De Bokmolenstraat tussen Dorpstraat en Sint - Magrietstraat

daarna Sint-Margrietstraat

-         Aanleg : 20 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 2 :

De Oudestraat en daarna de Stokthoekstraat

-         Aanleg : 55 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 20 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 3 :

De Bokmolenstraat tussen Oudestraat en Sint-Magrietstraat

-         Aanleg : 25 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

Omleiding via Oudestraat- Steenweg Hulst/Lessen – N41 – Dorpstraat (voor bovenzijde Elversele)

Omleiding via Sint-Magrietstraat – Dorpstraat – N41 - Steenweg Hulst/Lessen (voor onderzijde Elversele)

 

Informatie over de werken:

 

Inzage plannen

Een afspraak maken voor inzage van de plannen kan via 03 710 12 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Heraanleg kruispunt N16-Hoogkamerstraat en nieuwe fietsweg tussen Temse en Sint-Niklaas

Dagelijks rijden honderden fietsers, waaronder veel scholieren, door de Hoogkamerstraat tussen Temse en Sint-Niklaas. Om de verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren werd besloten tot de volledige heraanleg van de weginfrastructuur. Deze werken gingen van start op 18 januari, worden gefaseerd uitgevoerd en zullen in totaal een zestal maanden duren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de heraanleg van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat. Het openbaar onderzoek voor de heraanleg loopt nog tot 30 maart 2021.
Met de heraanleg willen we de verkeerssituatie op dit kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers en een vlottere verkeersdoorstroming garanderen. Tegelijk renoveren we de E17-brug in de Hoogkamerstraat.

Informatie over de werken:

Inzage plannen: dienst Mobiliteit, AC De Zaat - afspraak via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Na deze werken plant het Agentschap Wegen en Verkeer een vernieuwde aansluiting van de Hoogkamerstraat op de Kapelanielaan en N16.

 

 


 

Riolerings- & wegeniswerken Antwerpse Steenweg Tielrode 

In de loop van augustus worden riolerings- en wegenwerken uitgevoerd in de Antwerpsesteenweg te Tielrode waarbij ook het straatbeeld wordt verfraaid en de verkeersafwikkeling veiliger wordt. Tevens zorgen deze rioleringswerken ervoor dat er minder vuil water in de Schelde terechtkomt.

De voorbereidende werken waarbij een aantal nutsleidingen werden verplaatst zijn goed opgeschoten. In de volgende fasen zullen de oude drinkwaterleidingen vervangen worden. Meer info over de werfzones en de aangepaste verkeerssituatie vind je in deze infofolder. De bewoners van de werfzones ontvangen deze folder in hun brievenbus.

 

Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Collector Hollebeek

Momenteel is de laatste fase van het project Collector Hollebeek in uitvoering.
De firma Van den Berghe Gebrs. voert in opdracht van de Aquafin deze werken uit.
De werfzone in Hollebeek is momenteel afgesloten voor het verkeer behalve voor voetgangers en fietsers.

De eerste maand van maart dient er een volledig doorsteek van de rijbaan gemaakt te worden (t.h.v. de beek) waarbij o.a. grote buizen worden aangelegd.
Op maandag 1 maart starten de voorbereidende werken waarbij er zo weinig mogelijk hinder zal zijn voor de voetgangers/fietsers.
Van dinsdag 2 maart t.e.m. 1 mei is de doorgang voor ALLE verkeer (ook voor voetgangers en fietsers) omwille van veiligheidsrisico’s volledig afgesloten.

Voor het schoolverkeer van voetgangers en fietsers wordt er tweemaal daags de mogelijkheid voorzien om, desnoods onder toezicht van de firma, via de werf langs de werken geleid te worden.
Op dinsdag, donderdag en vrijdag zal dit telkens van 8:00 uur tot 08:45 uur zijn en van 15:10 uur tot 15:50 uur.
Op woensdag is dit van 8:00 uur tot 08:45 uur en van 11:45 uur tot 12:30 uur.
Op de andere momenten zal de werf VOLLEDIG afgesloten worden met hekwerk.

De huidige omleidingsroute (Hollebeek – Schauselhoekstraat – Krijgsbaan – Prinsenlaan – Hollebeek) zal ook voor fietsers aangeduid worden.


 

Parking OCMW-site niet meer toegankelijk vanaf 3 augustus 2020

Op 3 augustus starten de werken voor de nieuwbouw WZC De Reiger en LDC 't Achterpoortje.
Hierdoor zal de parking volledig afgesloten worden.

De Reiger is ENKEL bereikbaar via de nieuwe weg langs de Clement D'Hooghelaan.
Let op: dit is een weg met dubbele rijrichting maar er zijn uitwijkstroken voorzien.
Aan de feestzaal van De Reiger zijn er ongeveer 35 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.

AZ Nikolaas blijft toegankelijk langs de Gasthuisstraat, maar er is geen doorgang meer mogelijk naar de Reiger.

De toegang naar de ondergrondse parking van Residentie Elisabeth is bereikbaar met auto en fiets via de Clement D'Hooghelaan.

 

Scheldedijk Tielrode

Van 13 april tot begin juni 2021 voert De Vlaamse Waterweg nv werken uit op de Scheldedijk in Tielrode (Temse). Het gaat om het stuk Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme dat dienst doet als overloopdijk van Tielrodebroek, een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van de Schelde en de Durme.  In juli van vorig jaar startte de waterwegbeheerder al met het herstel van de overloopdijk die door de vele overspoelingen tijdens het stormseizoen van 2019-2020 zwaar beschadigd raakte.

 


 Overzicht andere straten waarin werken worden uitgevoerd: 

 

 • Kerkstraat 160 en het kruispunt Gentstraat-Hogenakkerstraat: asfalteringswerken op 12 en 13 april. Ter plaatse sterke hinder.
 • Warandestraat 2: rioolaansluiting van 7 tem 13 april.Sterke hinder ter plaatse.
 • Onderhoud tunnel van de N41 in Elversele op 31 maart-1 april, 31 mei-1 juni, 3-4 september en 4-5 november.
  Verkeer wordt omgeleid via de rotonde Duivenhoek.

 • August Wautersstraat 20-22: de firma Cosmo is bezig een pand af te breken in opdracht van Colruyt; vanaf 22 maart tot ca.16 april zal de August Wautersstraat 20-22 hierdoor half afgesloten worden.  Er is ter plaatse beurtelings verkeer voorzien. 
 • Antwerpse Steenweg 55: de bouwkraan blijft een maand langer staan tot 30 april.  Ter plaatse beurtelings verkeer.
 • Antwerpse Steenweg 94 - 126 en 9 - 51; van 31 mei tot 13 juni; beperkte hinder.
 • B.A. Heymanstraat 81-109: van 17mei tot 25 juni; werflichten en fietsers dienen over te steken en om te rijden via Antwerpse Steenweg.
 • Eupenlaan: heraanleg voetpaden in verschillende fases vanaf 11 maart t/m 9 juli. Er zal telkens met éénrichingsverkeer gewerkt worden en een omleiding.
 • Gelaagstraat 165: de firma Soga zal een rioolaansluiting doen in de periode van 12 tem 16 april met afsluiting van de straat. Omleiding via Kapelstraat, Temsestraat, Gelaagstraat (Rupelmonde) , Lepelstraat, Berkenlaan, Sparrenlaan, Sint-Janslaan, Gelaagstraat (Steendorp)  Het verkeer dat het centrum wil verlaten, kan dit doen via een omleiding langs de Kerkhofstraat (Steendorp).
 • Gentstraat 105: de firma Verbraeken zal een gasaansluiting maken op 20 april  Ter plaatse hinder.
 • Godevaert Braemstraat 2-8: de firma Wagro zal leidingen aanleggen voor Fluvius van 12 t.e.m. 23 april. Ter plaatse hinder op voetpad.
 • Haasdonkse Steenweg 11: de firma Mata Consult zal een inname van het fietspad doen in de periode van 19 t.e.m. 30 april.  Fietsers en voetgangers dienen langs de overzijde rond te gaan.
 • Hoogkamerstraat t.h.v. het kruispunt met de Kapelanielaan (t.h.v DM Line): de firma Verbraken infra zal werken uitvoeren aan de nutsleidingen.  Ter plaatse éénrichtingsverkeer tussen beide kruispunten van de Hoogkamerstraat met  Kapelanielaan, rijrichting Wase Werkplaats.  Omleiding wordt voorzien via Kapelanielaan ingang langs de Wase Werkplaats.  Kapelanielaan is niet bereikbaar via toegang t.h.v oude Opel Garage, in de periode van 12 tem 16 april.
 • Hoogkamerstraat 270: de firma Wagro zal een ondergrondse boring uitvoeren vanaf de Hoogkamestraat 270 onder de N16 naar de Hoogkamerstraat (Veberckmoes).  Een leiding zal gelast worden in de berm langs de N16-Hoogkamerstraat (zijde TTS), fietsers moeten te voet langs passeren; periode van 12 tem 30 april.
 • Hospitaalstraat 36: de gemeente Temse zal een rioolaansluiting maken op 13 april, ter plaatse beurtelings verkeer.
 • de firma Group van Vooren zal grondsonderingen en boringen uitvoeren te: - Pastoor Boelstraat 6, 24 en 44 / Gasthuisstraat 2 / Kouterstraat 24, 29 en 44a / Schoolstraat 6, 15, 35, 38, 71a, 102, 107 en 138; in de periode van 26 april tem 25 juni. Beurtelings verkeer ter plaatse.  - Kamiel Wautersstraat 2 en Markt.  Periode van 19 en 20 april.  Beperkte hinder.  - Fonteinstraat 3 / Sint-Jorisstraat 4 en 18.  Periode van 26 april tot 22 mei.  Beurtelings verkeer ter plaatse.
 • Kerkstraat 46 en Roomakkerwegel tot aan B.A. Heymanstraat: van 12 april tot 9 mei: éérichtingsverkeer t.h.v. de werken naar de B.A. Heymanstraat toe.  Omleiding via Ruisstraat - Jagerstraat - Molenstraat - Jagerstraat - Kerkstraat.
 • Kerkhofstraat van 33 tem 53: de firma Maes-Raemdonck zal huisaansluitingen doen van de waterleiding in de periode van 12 tem 19 april; beperkte hinder ter plaatse.  Voetgangers moeten oversteken.
 • Kruispunt Laagstraat - Jan De Malschelaan: de firma Soga zullen werken uitvoeren in de periode van 22 maart tot half april.  Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten op het kruispunt zelf.  De toegang tot TTS vanuit de N16 naar de Laagstraat is afgesloten.  Omleiding via Hoogkamerstraat - Eurolaan
 • Kleine Gewinde; er zijn werken van 10 mei tot 23 mei,; omleiding via Broekstraat en Antwerpse Steenweg - Sint-Jozefstraat - Broekstraat.
 • De Monteerderslaan is afgesloten  tot het einde van de werken, voorzien tot einde juni 2022. Enkel verkeer voor de werf van Cordeel is mogelijk. Omleiding is voorzien.
 • Oeverstraat 4: plaatsen van een bouwkraan van 15 maart tem 2 juli. Ter plaatse kunnen de voetgangers nog tussen de kraan en de gevel gaan. Het verkeer dient beurtelings langs te rijden.
 • Reekstraat:van 24 mei tot 30 mei; omleiding via Broekstraat en Antwerpse Steenweg.
 • Wilfordkaai t.h.v.de onderbrugging aan de N16: de firma Fero gaat werken signaleren.  In opdracht van Engie-Fabricom worden er werken uitgevoerd in de machinekamer onder de brug en graafwerken in het voetpad.  Het voetpad en fietspad worden afgesloten.  Voor fietsers is er een sleuf via de rijbaan voorzien.  Beurtelings verkeer voor voertuigenverkeer in de periode van 6 april tem 11 juni.

 

 • Info De Lijn - omleidingen door wegenwerken pdf button
 • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

  De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  Hoe schrijf je je in? 

  • Surf naar www.delijn.be en meld je aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover je info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

  Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 15 april 2021 08:22
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch op de harde schijf van jouw computer bewaard worden. Cookies maken het mogelijk om de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics (zie hierboven). U kunt uw browserinstellingen aanpassen zodat cookies niet worden aanvaard of dat u een waarschuwing krijgt wanneer u cookies krijgt toegestuurd. U kan ons privacybeleid en ons cookiebeleid onderaan de pagina terugvinden.

Door op ok te klikken aanvaard u het gebruik van cookies door deze website.