Home
Wegenwerken, rioleringswerken en verkeer Afdrukken

 

Het nieuwe parkeerbeleid

Alle informatie over het nieuwe parkeerbeleid vind je hier.

 

Centrum Temse is voortaan zone 30

Klik hier voor meer informatie.

 

Werken Bokmolenstraat-Stokthoekstraat-Oude Straat in ELVERSELE

Riopact, een partnerschap tussen drinkwaterbedrijf De Watergroep en rioolwaterzuiveraar Aquafin, voert rioleringswerken uit in Elversele.

In grote gedeeltes van deze straten is immers nog geen riolering aanwezig. De bedoeling is om een gescheiden rioleringsstelstel aan te leggen d.w.z. dat de afvoer van regenwater en rioolwater van elkaar gescheiden zullen worden, waardoor het afvalwater niet meer ongezuiverd in de waterlopen terechtkomt. Meer info vind je hier.

De firma Verbraeken Infra zal tussen 12 april en 23 december 2021 kabelwerken uitvoeren voor De Watergroep in de Bokmolenstraat, Sint-Margrietstraat, Oudestraat en Stokthoekstraat.

Voor de fasen en recentste info: klik HIER

 

Inzage plannen

Een afspraak maken voor inzage van de plannen kan via 03 710 12 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Heraanleg kruispunt N16-Hoogkamerstraat en nieuwe fietsweg tussen Temse en Sint-Niklaas

Start heraanleg kruispunt N16/Hoogkamerstraat; voorjaar 2022; de werken voor de heraanleg van het kruispunt van de N16/Hoogkamerstraat en de renovatie van de brug starten niet zoals voorzien in augustus maar worden opgeschoven naar volgend voorjaar.

Dagelijks rijden honderden fietsers, waaronder veel scholieren, door de Hoogkamerstraat tussen Temse en Sint-Niklaas. Om de verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren werd besloten tot de volledige heraanleg van de weginfrastructuur. Deze werken gingen van start op 18 januari, worden gefaseerd uitgevoerd en zullen in totaal een zestal maanden duren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de heraanleg van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat. Het openbaar onderzoek voor de heraanleg loopt nog tot 30 maart 2021.
Met de heraanleg willen we de verkeerssituatie op dit kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers en een vlottere verkeersdoorstroming garanderen. Tegelijk renoveren we de E17-brug in de Hoogkamerstraat.

Informatie over de werken:

Inzage plannen: dienst Mobiliteit, AC De Zaat - afspraak via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Na deze werken plant het Agentschap Wegen en Verkeer een vernieuwde aansluiting van de Hoogkamerstraat op de Kapelanielaan en N16.

MEER INFO en laatste stand van zaken: klik HIER

 


 

Riolerings- & wegeniswerken Antwerpse Steenweg Tielrode 

Lees meer op deze pagina. 

Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Parking site De Reiger niet meer toegankelijk vanaf 3 augustus 2020

Op 3 augustus starten de werken voor de nieuwbouw WZC De Reiger en LDC 't Achterpoortje.
Hierdoor zal de parking volledig afgesloten worden.

De Reiger is ENKEL bereikbaar via de nieuwe weg langs de Clement D'Hooghelaan.
Let op: dit is een weg met dubbele rijrichting maar er zijn uitwijkstroken voorzien.
Aan de feestzaal van De Reiger zijn er ongeveer 35 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.

AZ Nikolaas blijft toegankelijk langs de Gasthuisstraat, maar er is geen doorgang meer mogelijk naar de Reiger.

De toegang naar de ondergrondse parking van Residentie Elisabeth is bereikbaar met auto en fiets via de Clement D'Hooghelaan.

 


 Overzicht andere straten waarin werken worden uitgevoerd: 

 • Onderhoud tunnel van de N41 in Elversele op  4-5 november.
  Verkeer wordt omgeleid via de rotonde Duivenhoek.

 • Antwerpse Steenweg 48; de firma Wagro zal tussen 11 tot en met 15 oktober de rijbaan herstellen.  De rijbaan is volledig afgesloten.  Lokaal verkeer kan tot aan de werf rijden.  Omleiding is voorzien via Burg. Achiel Heymanstraat en Kerkstraat.
 • De gemeente Temse zal een rioolaansluiting doen in de Antwerpse Steenweg 55A-E van 26 tem 27 oktober.  Zware hinder verwacht.

 • Antwerpse Steenweg 139; vanaf 3 augustus tot 31 oktober zal er een werfkraan geplaatst worden op de rijbaan.  Ter plaatse hinder.  Op 19 en 20 oktober zal er ook een rioolaansluiting gemaakt worden.  Ter plaatse sterke hinder met beurtelings verkeer.
 • De gemeente Temse zal een rioolaansluiting doen in de Bettehemstraat 2-8 van 3 tem 5 november. Zware hinder verwacht.

 • Blindstraat 50; op 4 november wordt een zwembad geleverd.  Hierbij zal de straat tussen 5.30 u. en 7.30 u. volledig afgesloten zijn.  Een omleiding wordt voorzien via de Borluutstraat en de Leon Corthalsstraat die dan uitzonderlijk in beide richting mag ingereden worden.
 • Bokmolenstraat; de firma Van den Berghe Gebrs. start op 4 oktober met wegenwerken.  De eerste fase loopt tot en met 21 januari 2022 tussen huisnummers 1 en 26.  Verkeer dient om te rijden via de Dorpstraat - N41 - Steenweg-Hulst-Lessen - Stokthoekstraat in beide richtingen.
 • Burg. Achiel Heymanstraat 34; de firma Verbraeken zal van 13 tem 15 oktober werken uitvoeren in het voetpad voor de Watergroep. Beperkte hinder ter plaatse.
 • Elsstraat-Zuid 28; de firma Wagro zal tussen 11 en 29 oktober leidingen leggen voor Fluvius.  Beperkte hinder ter plaatse.
 • Gasthuisstraat 5; de firma RDR Infra zal tussen13 en 15 oktober een leiding leggen voor Proximus.  Voetgangers dienen langs de overzijde van de straat langs te gaan.
 • Gebr. Van Raemdonckstraat; vernieuwing voetpaden tussen 19 oktober en 3 december 2021 Hierbij zal er éénrichtingsverkeer ingericht worden vanuit de Gasthuisstraat en naar de Clement De Landtsheerlaan.  Een omleiding is voorzien via ofwel de Eeckhoutdriesstraat - Pastoor Boelstraat - Gasthuisstraat ofwel via de Theo De Deckerlaan - Piet Nutenlaan - Gasthuisstraat.   Heraanleg wegdek en geschrankt parkeren op groene parkeervakken in 2022. Klik hier voor meer info.
 • Gelaagstraat 68; de firma Teugels zal een bouwkraan plaatsen in de periode van 3 september tot en met 31 oktober, ter plaatse hinder.
 • Hogenakkerstraat - Oude Heirbaan; de firma Wagro zal voor Fluvius leidingen aanleggen aan het kruispunt.  In de periode van 18 tot en met 29 oktober.  Ter plaatse beurtelings verkeer.
 • Hoogkamerstraat 5; de gemeente zal van 18 tot en met 20 oktober een rioolaansluiting maken.  Sterke hinder mogelijk ter plaatse.
 • Hoogkamerstraat; van 27 september tot en met 15 oktober zal er gewerkt worden aan diverse nutsleidingen.  De werken gebeuren in 2 fases.  De inname vindt overdag plaats.  Na de werkdag wordt de rijbaan terug vrij gemaakt.  Van 27 september tot en met 8 oktober is de werfzone ter hoogte van 216 en 228 gelegen.  Hier zal het verkeer geregeld worden met verkeerslichten.  Van 6 oktober tot 15 oktober is de werfzone ter hoogte van nr.246.  Hier zal het verkeer beurtelings langs  kunnen rijden.
 • Hoogkamerstraat 220 - 246; de firma Van den Berghe Gebrs. zal werken uitvoeren in de periode van 11 oktober tot en met 5 november, ter hoogte van huisnummer 220 zal worden gewerkt met verkeerslichten, er hooge van huisnummer 242 wordt er met beurtelings verkeer gewerkt.
 • Hoogkamerstraat: vanaf 30 augustus wordt de Hoogkamerstraat afgesloten tussen beide kruispunten met de Kapelanielaan, omleiding is via de Kapelanielaan in beide richtingen.  Naar TTS is er een aansluitende omleiding via Walgoedstraat en Laagstraat in beide richtingen.
 • Jaagpad Elversele; de firma Stadbader zal vanaf 12 augustus tot 29 oktober het jaagdpad afsluiten voor fietsers ter hoogte van de noordelijke ringdijk Groot Broek in Elversele.  Ter plaatse wordt een omleiding voorzien via het zuidelijke deel van het jaagpad voor voetgangers en fietsers.  Ten behoeve van de bouw van een uitwateringsconstructie in de sigmadijk van het Groot Broek. In klein Broek duren de werken tot en met 13 september.  In groot Broek duren de werken tot 29 oktober.
 • Kasteelstraat 102; de firma Hardo zal voor Telenet sleufwerken uitvoeren tijdens de periode van 11 tot en met 22 oktober.  Er wordt een boring onder de straat gemaakt met 2 putten.  Beperkte hinder.
 • Kerkstraat; de firma Verbraeken Infra zal van 18 tot en met 22 oktober werken uitvoeren in opdracht van de Watergroep: ter hoogte van nr.13 wordt de rijbaan volledig afgesloten.  ter hoogte van nr.28 blijft de doorgang mogelijk.  Vanuit de Burg. Achiel Heymanstraat kan er niet in de Kerkstraat gereden worden.  Er wordt een omleiding voorzien via de Burg. Achiel Heymanstraat - Gentstraat - Hogenakkerstraat  Burmtiendestraat - Kerkstraat.  Verkeer blijft dubbele rijrichting behalve in de Roomakkerwegel (tussen de school en de Burg.Achiel Heymanstraat) zoals nu het geval is.
 • Korte Landmolenstraat; de firma Renotec zal vanaf 2 augustus de brug over de E17 VOLLEDIG afsluiten voor alle verkeer (voertuigen, fietser EN voetgangers) in het kader van renovatiewerken.  Het einde van de werken is voorzien tegen 17 december.  Een omleiding van voertuigen wordt voorzien via Steendonkstraat - Heirstraat - N485 - Haagdam - Korte Landmolenstraat in beide richtingen.  Voor fietsers is er een omleiding via Steendonkstraat - Veldstraat - Rupelmondestraat - Elsstraat-Zuid in beide richtingen.
 • Krekel; de firma MNF-tech zal de verlichtingsarmaturen vervangen tijdens de periode van 5 tot en met 21 oktober.  Ter plaatse beperkte hinder verwacht.
 • De Monteerderslaan is afgesloten  tot het einde van de werken, voorzien tot einde juni 2022. Enkel verkeer voor de werf van Cordeel is mogelijk. Omleiding is voorzien.
 • Parklaan 40; de watergroep en Soga doen een herstelling van de riolering.Periode van 14 oktober tot 22 oktober  Hinder op het voetpad en parkeerstrook.  
 • Parklaan 42-44; de firma Wagro zal tussen 11 en 29 oktober leidingen aanleggen voor Fluvius.  Hierbij zal de doorgang voor fietsers tussen de Parklaan en Eupenlaan (school) niet mogelijk zijn.  Omleiding rond de Parklaan onderaan en zo naar Eupenlaan.
 • Ruisstraat 141; de firma Canalco zal op 9 november een wateraansluiting maken.  Beperkte hinder.
 • Schoolstraat 10-12; de firma Van Raemdonck NV zal tussen 6 en 31 oktober het pand afbreken.  Er zal gewerkt worden van de achterzijde naar de voorzijde.  Wanneer de voorzijde wordt gesloopt zal de rijbaan half afgesloten worden.
 •  Walgoedstraat en Luxemburgstraat; de firma Cas-Vos zal van 25 oktober tot en met 8 november kabel-en sleufwerken uitvoeren.  Ter plaatse beurtelings verkeer.
 • Wilfordkaai  tussen de Consciencestraat en de Rik De Ryckelaan; de firma Certysterck zal tussen 13 september en 31 oktober de kaai heraanleggen.  De werfzone zal volledig afgesloten worden.  Enkel voetgangers en fietsers te voet kunnen nog langs.  Volgende omleidingen worden voorzien: verkeer komende vanuit de Parklaan dient een omleiding te volgen via Parklaan - Krijgsbaan - Viadukt - Stationsstraat - Kasteelstraat - Consciencestraat.  Verkeer komende vanuit de Wilfordkaai dient een omleiding te volgen via de Nijsstraat (uitzonderlijk dubbele richting tijdens de werken) - Consciencestraat - Kasteelstraat - Parklaan en aansluitend op de andere omleiding.  De Wilfordkaai tussen Kaai 22 en de Consciencestraat wordt afgesloten en is enkel in beide richtingen toegankelijk voor lokaal verkeer.  Dit geldt ook voor de Consciencestraat tussen de Nijsstraat en de Wilfordkaai.  Avia/Belgomine blijft bereikbaar via de Rik De Ryckelaan.  De parking onder de brug van de N16 is tijdens de werken niet toegankelijk.
 • De firma EL-bouwpartners zal op 25 oktober de Hof ter Elstlaan tussen de Vestwegels en Dorpstraat afsluiten voor het demontegen van hun bouwkraan. Er wordt een omleiding voorzien via Vestwegels en Meersstraat in beide richtingen.

 • De firma MNF-tech zal tussen 4 en 15 oktober de verlichtingsarmaturen vervangen in de Gebrs. Van Raemdonckstraat. Beperkte hinder ter plaatse.

 • De gemeente zal van 12 tem 14 oktober een rioolaansluiting doen in Leie 2. Sterke hinder ter plaatse.

 • De firma MNF-tech zal de verlichtingsarmaturen vervangen in Eupenlaan, Verzusteringslaan, Kattebrug, Koningin Paolalaan, Koninging Fabiolalaan, Kloosterlaan, Kruisstraat, Jef De Pauwstraat, Arthur Van Daelestraat, Jan Albert De Rooverstraat, Arthur Meersmanstraat. Ter plaatse beperkte hinder t.h.v. de werken.  Periode van 11 oktober tem 1 november.


 

 • Info De Lijn - omleidingen door wegenwerken pdf button
 • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

  De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  Hoe schrijf je je in? 

  • Surf naar www.delijn.be en meld je aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover je info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

  Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 15 oktober 2021 09:47
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch op de harde schijf van jouw computer bewaard worden. Cookies maken het mogelijk om de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics (zie hierboven). U kunt uw browserinstellingen aanpassen zodat cookies niet worden aanvaard of dat u een waarschuwing krijgt wanneer u cookies krijgt toegestuurd. U kan ons privacybeleid en ons cookiebeleid onderaan de pagina terugvinden.

Door op ok te klikken aanvaard u het gebruik van cookies door deze website.