Home
Wegenwerken, rioleringswerken en verkeer Afdrukken

 

Werken Bokmolenstraat-Stokthoekstraat-Oude Straat in ELVERSELE

Riopact, een partnerschap tussen drinkwaterbedrijf De Watergroep en rioolwaterzuiveraar Aquafin, voert rioleringswerken uit in Elversele.

In grote gedeeltes van deze straten is immers nog geen riolering aanwezig. De bedoeling is om een gescheiden rioleringsstelstel aan te leggen d.w.z. dat de afvoer van regenwater en rioolwater van elkaar gescheiden zullen worden, waardoor het afvalwater niet meer ongezuiverd in de waterlopen terechtkomt. Meer info vind je hier.

De firma Verbraeken Infra zal tussen 12 april en 23 december 2021 kabelwerken uitvoeren voor De Watergroep in de Bokmolenstraat, Sint-Margrietstraat, Oudestraat en Stokthoekstraat.

 

Fase 1 :

De Bokmolenstraat tussen Dorpstraat en Sint - Magrietstraat

daarna Sint-Margrietstraat

-         Aanleg : 20 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 2 :

De Oudestraat en daarna de Stokthoekstraat

-         Aanleg : 55 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 20 werkdagen

De straat is telkens afgesloten met omleiding via de andere straat

 

Fase 3 :

De Bokmolenstraat tussen Oudestraat en Sint-Magrietstraat

-         Aanleg : 25 werkdagen

-         Staalname en drukproef : 1 week

-         Huisaansluitingen : 10 werkdagen

Omleiding via Oudestraat- Steenweg Hulst/Lessen – N41 – Dorpstraat (voor bovenzijde Elversele)

Omleiding via Sint-Magrietstraat – Dorpstraat – N41 - Steenweg Hulst/Lessen (voor onderzijde Elversele)

 

Informatie over de werken:

 

Inzage plannen

Een afspraak maken voor inzage van de plannen kan via 03 710 12 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Heraanleg kruispunt N16-Hoogkamerstraat en nieuwe fietsweg tussen Temse en Sint-Niklaas

Dagelijks rijden honderden fietsers, waaronder veel scholieren, door de Hoogkamerstraat tussen Temse en Sint-Niklaas. Om de verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren werd besloten tot de volledige heraanleg van de weginfrastructuur. Deze werken gingen van start op 18 januari, worden gefaseerd uitgevoerd en zullen in totaal een zestal maanden duren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de heraanleg van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat. Het openbaar onderzoek voor de heraanleg loopt nog tot 30 maart 2021.
Met de heraanleg willen we de verkeerssituatie op dit kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers en een vlottere verkeersdoorstroming garanderen. Tegelijk renoveren we de E17-brug in de Hoogkamerstraat.

Informatie over de werken:

Inzage plannen: dienst Mobiliteit, AC De Zaat - afspraak via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Na deze werken plant het Agentschap Wegen en Verkeer een vernieuwde aansluiting van de Hoogkamerstraat op de Kapelanielaan en N16.

 

 


 

Riolerings- & wegeniswerken Antwerpse Steenweg Tielrode 

In de loop van augustus worden riolerings- en wegenwerken uitgevoerd in de Antwerpsesteenweg te Tielrode waarbij ook het straatbeeld wordt verfraaid en de verkeersafwikkeling veiliger wordt. Tevens zorgen deze rioleringswerken ervoor dat er minder vuil water in de Schelde terechtkomt.

De voorbereidende werken waarbij een aantal nutsleidingen werden verplaatst zijn goed opgeschoten. In de volgende fasen zullen de oude drinkwaterleidingen vervangen worden. Meer info over de werfzones en de aangepaste verkeerssituatie vind je in deze infofolder. De bewoners van de werfzones ontvangen deze folder in hun brievenbus.

 

Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


 

Parking site De Reiger niet meer toegankelijk vanaf 3 augustus 2020

Op 3 augustus starten de werken voor de nieuwbouw WZC De Reiger en LDC 't Achterpoortje.
Hierdoor zal de parking volledig afgesloten worden.

De Reiger is ENKEL bereikbaar via de nieuwe weg langs de Clement D'Hooghelaan.
Let op: dit is een weg met dubbele rijrichting maar er zijn uitwijkstroken voorzien.
Aan de feestzaal van De Reiger zijn er ongeveer 35 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.

AZ Nikolaas blijft toegankelijk langs de Gasthuisstraat, maar er is geen doorgang meer mogelijk naar de Reiger.

De toegang naar de ondergrondse parking van Residentie Elisabeth is bereikbaar met auto en fiets via de Clement D'Hooghelaan.

28 april van 5 tot 21 u. wordt de bodemplaat van de ondergrondse parkeergarage gegoten. In deze fase wordt 2400 m² van de totale oppervlakte van 5300 m² gestort. De werken beginnen met de aanvoer van de betonpomp waarna het beton wordt aangevoerd in een tempo van 9 tot 10 betonmixers per uur. Ondertussen wordt gestart met het polieren van het beton. De duur van deze werkzaamheden is afhankelijk van hoe snel het beton uithardt (afhankelijk van de weersomstandigheden). Verwacht wordt dat de werken tot de ochtend van donderdag 29 april zullen duren.

De omwonenden ontvingen reeds een infobrief hieromtrent.

De werken zullen tijdelijke hinder veroorzaken. Wij doen het nodige om deze hinder zo veel mogelijk te beperken.

 

Scheldedijk Tielrode

Van 13 april tot begin juni 2021 voert De Vlaamse Waterweg nv werken uit op de Scheldedijk in Tielrode (Temse). Het gaat om het stuk Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme dat dienst doet als overloopdijk van Tielrodebroek, een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van de Schelde en de Durme.  In juli van vorig jaar startte de waterwegbeheerder al met het herstel van de overloopdijk die door de vele overspoelingen tijdens het stormseizoen van 2019-2020 zwaar beschadigd raakte.

 


 Overzicht andere straten waarin werken worden uitgevoerd: 

 

Asfalteringswerken en vernieuwen voetpaden

Op 26 april starten onderhoudswerken in een aantal straten. Het wegdek wordt hersteld en indien nodig zullen ook bestaande voetpaden heraangelegd worden.

Deze werken vinden plaats in volgende straten:

Smesstraat, Oversprongstraat, Hogenakkerstraat, Doornstraat, Durmedal, Godevaert Braemstraat, Brigade Pironstraat, Oostberg

Alle bewoners van de werfzones ontvangen een bericht van de aannemer in hun brievenbus.

Een uitgebreide informatiefolder vind je hier.

 

Overige werken

 • Onderhoud tunnel van de N41 in Elversele op 31 maart-1 april, 31 mei-1 juni, 3-4 september en 4-5 november.
  Verkeer wordt omgeleid via de rotonde Duivenhoek.

 • Antwerpse Steenweg 55: de bouwkraan blijft een maand langer staan tot 31 mei.  Ter plaatse beurtelings verkeer.
 • Antwerpse Steenweg 90; de gemeente zal een rioolaansluiting plaatsen van 11 tot en met 14 mei sterke hinder
 • Antwerpse Steenweg 94 - 126 en 9 - 51; van 31 mei tot 13 juni; beperkte hinder.
 • B.A. Heymanstraat 81-109: van 17mei tot 25 juni; werflichten en fietsers dienen over te steken en om te rijden via Antwerpse Steenweg.
 • Eupenlaan: heraanleg voetpaden in verschillende fases vanaf 11 maart t/m 9 juli. Er zal telkens met éénrichingsverkeer gewerkt worden en een omleiding.
 • Godevaert Braemstraat 2-4: er wordt een bouwkraan geplaatst van 22 april tot 4 juni.  Ter plaatste beurtelings verkeer.
 • Hof Ter Elstlaan; de bouwfirma E-L bouwpartners zal op 12 mei de straat afsluiten voor levering van beton.  Omleiding is voorzien via Vestwegel en Meersstraat.
 • Hollebeek: de werken aan de collector zijn verlengd tot 28 mei.
 • Hoogkamerstraat: op 12 mei tot 9 juli gaat de volgende fase van de werken door; Deze wordt afgesloten tussen de Houten Schoen(terug open) en Hoogkamerstraat - Kapelanielaan (t.h.v; de Wase Werkplaats)  Omleiding via N16 - N70 en Eurolaan - Laagstraat - Laarstraat.
 • de firma Group van Vooren zal grondsonderingen en boringen uitvoeren te: - Pastoor Boelstraat 6, 24 en 44 / Gasthuisstraat 2 / Kouterstraat 24, 29 en 44a / Schoolstraat 6, 15, 35, 38, 71a, 102, 107 en 138; in de periode van 26 april tem 25 juni. Beurtelings verkeer ter plaatse. - Fonteinstraat 3 / Sint-Jorisstraat 4 en 18.  Periode van 26 april tot 22 mei.  Beurtelings verkeer ter plaatse.
 • Kapelstraat 2: de gemeente heeft een put gemaakt in het fietspad.  Omleiding via de Hemelrijkstraat - Salvialaan - Eglantierlaan - Magnolialaan - Hospitaalstraat.
 • Kerkstraat 46 en Roomakkerwegel tot aan B.A. Heymanstraat: van 12 april tot 9 mei: éérichtingsverkeer t.h.v. de werken naar de B.A. Heymanstraat toe.  Omleiding via Ruisstraat - Jagerstraat - Molenstraat - Jagerstraat - Kerkstraat.
 • Kleine Gewinde; er zijn werken van 10 mei tot 23 mei,; omleiding via Broekstraat en Antwerpse Steenweg - Sint-Jozefstraat - Broekstraat.
 • Molstraat 22A; de gemeente Temse zal een rioolaansluiting doen van 25 tot en met 27 mei met sterke hinder.
 • De Monteerderslaan is afgesloten  tot het einde van de werken, voorzien tot einde juni 2022. Enkel verkeer voor de werf van Cordeel is mogelijk. Omleiding is voorzien.
 • Oeverstraat 4: plaatsen van een bouwkraan van 15 maart tem 2 juli. Ter plaatse kunnen de voetgangers nog tussen de kraan en de gevel gaan. Het verkeer dient beurtelings langs te rijden.
 • Reekstraat:van 24 mei tot 30 mei; omleiding via Broekstraat en Antwerpse Steenweg.
 • Rik De Ryckelaan: van 26 april tot 14 mei. Ter plaatse hinder met beurtelings verkeer.
 • Wilfordkaai t.h.v.de onderbrugging aan de N16: de firma Fero gaat werken signaleren.  In opdracht van Engie-Fabricom worden er werken uitgevoerd in de machinekamer onder de brug en graafwerken in het voetpad.  Het voetpad en fietspad worden afgesloten.  Voor fietsers is er een sleuf via de rijbaan voorzien.  Beurtelings verkeer voor voertuigenverkeer in de periode van 6 april tem 11 juni. De straat is half afgesloten. 
 • In de doorsteek in de Pieter Dierckxlaan met Karel Van Hoeylandlaan zijn er werken aan de openbare verlichting. Beperkte hinder gedurende de periode van 3 tem 21 mei.

 • De werken in Sint-Niklaas t.h.v. Hoogkamerstraat-Eigenlostraat zijn verlengd tot 31 mei. Het kruispunt blijft afgesloten.

 • De firma Verbraeken Infra zal tussen 24 en 28 mei waterleidingen koppelen in Huis ten Halven (nabij Ruisstraat) en Gentstraat (aan kruispunt met Sint-Jozefstraat). Beperkte hinder.

 • De firma Stadsbader zal een brug(je) bouwen t.h.v. het jaagpad in Elversele aan Klein Broek.

  Omleiding is voorzien via het andere jaagpad ernaast.

 • De firma Cochuyt-De Smet zal aan een voetgangersbrug werken in de Rik De Rycklaan tussen 5 mei en 13 juni.

  Ter plaatse sterke hinder met beurtelings verkeer.

 • De firma MNF-tech zal tussen 17 en 31 mei in de Veldstraat armaturen vervangen.

  Deze werken hebben een beperkte hinder omdat er met een mobiel werfvoertuig gewerkt wordt.

 • OMV natie zal tussen 10 en 21 mei dringende werken uitvoeren aan het hoogspanningsnet van Fluivius op het kruispunt Laagstraat met Jan De Malschelaan. Ter plaatse is er sterke hinder met beurtelings verkeer.

 • De firma Soga zal tussen 17 en 21 mei een riooldeksel herstellen te Hoogkamerstraat 289. Ter plaatse beurtelings verkeer.

 • De firma Verbraeken Infra zal tussen 17 en 28 mei kabelwerken uitvoeren in de Hoogkamerstraat van 303 tot 307 en van 268 tot 274. Ter plaatse is er éénrichtingsverkeer in de werfzone.  De rijrichting is van de N16 naar het centrum van Temse. Voorbij de werfzone is er terug dubbel verkeer mogelijk. Verkeer dat vanuit de Edgard Tinelplaats naar de N16 wilt rijden, dient de omleiding te volgen via Edgard Tinelplaats, Schoolstraat, Pastoor Boelstraat, Gasthuisstraat. Zwaar verkeer (+3,5 ton) dient de omleiding te volgen via Cauwerburg, Huis ten Halven, B.A. Heymanstraat, Gentstraat, Legen Heirweg en N41. De bussen van de Lijn mogen uitzonderlijk langs de werfzone in beide richtingen rijden.

   


 

 • Info De Lijn - omleidingen door wegenwerken pdf button
 • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

  De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  Hoe schrijf je je in? 

  • Surf naar www.delijn.be en meld je aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover je info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

  Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

 

 

Laatst aangepast op maandag, 10 mei 2021 13:25
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch op de harde schijf van jouw computer bewaard worden. Cookies maken het mogelijk om de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics (zie hierboven). U kunt uw browserinstellingen aanpassen zodat cookies niet worden aanvaard of dat u een waarschuwing krijgt wanneer u cookies krijgt toegestuurd. U kan ons privacybeleid en ons cookiebeleid onderaan de pagina terugvinden.

Door op ok te klikken aanvaard u het gebruik van cookies door deze website.