Geveltuin

Maak een afspraak

Wil je meewerken aan een klimaatgezonde en gezellige buurt? Leg dan een geveltuin aan! 

Wat voorzien we?

  • Begeleiding en advies voor de aanleg van je geveltuin
  • Per gevel ontvang je 25 euro aan planten

Hoe gaan we te werk?

  • We sluiten een contract af waarin de regels voor de geveltuin duidelijk vermeld staan. Een belangrijke voorwaarde is dat je voetpad niet smaller is dan 1,2 meter.
  • Nadien komt een medewerker van team Groen langs voor de aanleg, aanplant en advies.
  • De planten die wij schenken, worden enkel in de winter geplaatst. Dit is het beste moment.

Voordelen van een geveltuin

Groene gevels geven een goed gevoel. Natuur aan je gevel zorgt voor verbindende stapstenen voor vogels en insecten: ze vinden er voedsel, maken er een nest of rusten er uit op doortocht. 

Maar ook jij kan er een 'eetbare' gevel van maken. Knip je verse kruiden voor de maaltijd 's avonds of wie weet, plukt je kind die lekkere bessen voor zij/hij naar school vertrekt.

Groen in de straat zorgt voor verkoeling op hete dagen. Dat effect is welkom, want stenen en asfalt absorberen veel zonlicht en maken onze gemeente warmer. Planten produceren zuurstof en filteren fijn stof dus hebben we een betere luchtkwaliteit! Gevelplanten beschermen je huis tegen weer, wind en hitte. Ze helpen je huis te isoleren. Zo zorgen stevige bladhoudende klimplanten er in de winter voor dat de muur niet te sterk afkoelt, terwijl ze in de zomer helpen het huis koel te houden.

Downloads

Algemene reglementen

Naar top