Droom aan de stroom van Heyam

“Ik werk hard om iets terug te geven aan mensen die voor ons deuren hebben geopend.”

“Ik ben Heyam en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man bijna vier jaar in Temse. We zijn allebei afkomstig uit Syrië. Door de oorlog kwamen we naar België en begonnen we ons leven van nul weer op te bouwen. Onze drieling werd hier geboren en gaat intussen naar school.

Toen ik aankwam in België, begon ik Nederlands te leren. Door mijn zwangerschap en de coronacrisis heb ik de cursus helaas moeten stopzetten. Gelukkig heb ik aanleg voor talen - ik heb een diploma van vertaler in het Engels-Arabisch - en ben ik geslaagd op het examen zonder de volledige cursus te moeten volgen.

Zo kon ik snel starten aan mijn zoektocht naar werk. Ik was tevreden met eender welk werk en werkte een tijdje voor een kledingwinkel. Omdat ik in Syrië een managersfunctie had, wist ik dat ik beter kon doen voor mezelf en mijn gezin. Ik sprak goed Engels, dus kon ik als stagiaire starten bij een interimkantoor dat buitenlanders en nieuwkomers begeleidt in hun zoektocht naar werk. Na drie maanden kreeg ik een vast contract aangeboden, een verrassing waar ik heel blij mee was!

Waar ik ook werk, ik geef alles. Ik doe mijn best omdat ik weet dat er dan nog betere dingen zullen volgen. Kunnen groeien in mijn job is belangrijk voor mij, omdat ik wil dat andere mensen weten dat ik niet alleen naar België gekomen ben om stil te zitten, maar ook om iets terug te geven aan wie voor ons zijn deur heeft open gezet.

Voor mijn gezin zijn mijn dromen simpel. Ik wil een goed leven opbouwen voor mijn kinderen en ik hoop vooral dat zij nooit meemaken wat ik heb meegemaakt. We denken dat Temse daarvoor de perfecte plek is.”

Naar top