Droom aan de stroom van Fakiye

“Van wat je krijgt moet je zelf iets durven maken”

“Ik ben Fakiye Eren, 55 jaar. Ik ben geboren in Turkije en als kleuter naar Duitsland verhuisd, waar ik opgroeide. Intussen woon ik al 30 jaar in België. Ik ben zaakvoerster van Superclean Eren en ik heb drie kinderen.

Als moeder ben ik heel bezorgd. Ik probeer thuis iedereen in de watten te leggen, maar krijg die liefde ook terug van mijn man en mijn kinderen. Ik heb het geluk een heel goed gezin te hebben. Voor mijn gezin droom ik dat ze gezond blijven, want dan kunnen ze alles doen wat ze wensen. En dat ze vanuit hun goed hart iets kunnen doorgeven aan andere mensen.

Ik ben iemand die niet thuis kan blijven zitten. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan om aan te tonen dat ik als ‘vreemde’ ook wil bijdragen aan de gemeente. We zijn een heel actief gezin en we helpen graag andere mensen hun dromen waar te maken. We werken bijna allemaal in mijn poets- en strijkbedrijf. Ik ben heel toevallig in die job gerold en door mijn harde werk is het iets heel moois geworden. We hebben intussen meer dan 150 werknemers.

Ik droomde er nooit van om zaakvoerder te zijn van zo’n groot bedrijf. Het is heel organisch gegroeid. Sommige dingen gebeuren nu eenmaal toevallig. Maar nu het er is, wil ik het goed en correct doen. Dat zit in mijn karakter. Ik droom ervan een voorbeeldbedrijf te zijn, mensen goed te behandelen en zelf goed behandeld te worden. Ik bestuur mijn bedrijf zoals ik het zelf als werknemer zou gewild hebben, en ik neem alle werknemers zoals ze zijn. Door met hen in dialoog te blijven gaan en hen ook te steunen met zaken buiten het werk, kunnen we als zaakvoerder en werknemer hand in hand werken.

Mijn dromen zijn altijd klein geweest. Wat op mijn pad komt, is welkom. Wat niet op mijn pad komt, heb ik nooit gehad en mis ik ook niet. We zijn tevreden met wat we krijgen, maar je moet van wat je krijgt ook zelf iets durven maken. Veel mensen willen niet echt werken aan hun dromen, en verwachten die gewoon te krijgen.”

Naar top