Droom aan de stroom van Eva

“Ik hoop mijn drukke gezinsleven nog lang te combineren met een job die mij voldoening geeft.”

“Ik ben Eva Van Strydonck, 50 jaar en ik werk intussen al 30 jaar voor het gemeentebestuur van Temse. Daar heb ik al verschillende diensten verkend. Daarnaast ben ik mama van twee biologische dochters en drie pleegzonen. Het is een uitdaging om mijn groot gezin en mijn job te combineren, maar toch heb ik op beide vlakken nog heel wat dromen.

Mijn gezin is heel organisch gegroeid. Op een gegeven moment zagen mijn man en ik een documentaire over pleegzorg, en zo waren we al snel vertrokken voor één pleegkind. Zes jaar later hebben we intussen al drie pleegkinderen.

We reizen graag, wat met zo’n groot gezin best een uitdaging is. Zo hebben we al een paar keer de Verenigde Staten aangedaan. Het is mijn ambitie om dat te blijven doen.

Door te reizen heb ik thuiskomen in Temse nog meer leren appreciëren. Het is een plek die voor mij veel jeugdherinneringen oproept. Ik vind het fijn dat mijn kinderen hier ook herinneringen kunnen maken.

Mijn grootste droom voor mijn gezin is dat iedereen zelfstandig wordt en tevreden is met de keuzes die ze maken. Door onze ervaringen met pleegzorg zien we dat het soms fout kan lopen, zelfs al hebben mensen goede intenties. Daarom prent ik mijn kinderen in om hard voor zichzelf te werken, want alles begint bij jezelf.

Op werkgebied heb ik al heel wat watertjes doorzwommen. Ik ben als jonge twintiger begonnen bij de sportdienst van de gemeente Temse en daarna ben ik cultuurfunctionaris geworden. Sinds de coronacrisis werk ik op de communicatiedienst. Veel mensen weten als kind wat ze willen worden. Ik weet het op mijn vijftigste nog steeds niet, maar dat vind ik niet erg.

Als ambtenaar stel ik mij graag ten dienste van de gemeenschap. Het is fijn om samen met een groep collega’s iets op poten te zetten dat betekenis heeft voor anderen.

Ik droom er dus van om mijn drukke gezinsleven nog zo lang mogelijk te kunnen combineren met mijn interessante en voldoening gevende job."

Naar top