Heirbaut

Heirbaut aLgriculture ziet toekomst in een landbouw die voedsel produceert op maat van de bodem 
en de beschikbare natuurlijke hulpbronnen, en daarbij ook ecoservices levert.

Met nieuwe eiwitten gaan we voor minder dierlijk voedsel. We slaan ook meer koolstof op met onze gewassen zodat de bodem vruchtbaarder wordt en beter tegen de droogte kan. We planten zelfs bomenrijen op en tussen de velden om het lokale voedselecosysteem te versterken.

Hernieuwbare energie en CO2 reductie

Onze algenteelt haalt extra CO2 uit de lucht en groeit nog sneller dankzij overtollige gras- en 
plantensappen. Koeien in de wei laten grazen is voor ons evident. De koeien worden in de 
stal bijgevoederd met grassen, kruiden, luzerne en klavers, uit mengteelten die geen kunstmest of 
gewasbescherming nodig hebben. In de stal wordt mest opgevangen en verwerkt. Zo produceren 
we hernieuwbare energie via een pocketvergister. Toch zien we vooral toekomst in plantaardige productie en meerwaarde in bio-economie.

Voedselinnovatie en korte keten

Algenkweek bij Heirbaut

Door een nieuwe balans, tussen de slimme landbouwmethodes van meer dan honderd jaar terug en 
moderne technologie, proberen we alle kringlopen van de boerderij te sluiten.

Wist je dat voeding met onze Vlaamse algen extra anti-oxidanten en essentiële aminozuren bevat? Met voedselinnovaties en korte-keten-verkoop via onze hoevewinkel bieden we een antwoord op de huidige noden van de maatschappij.

Beluister het verhaal van Wase ondernemer Heirbaut:

Ben je ondernemer in het Waasland? Zin om jouw verhaal over circulair ondernemen te delen? Geef ons een seintje!

Naar top