Archief

Inhoud

Het gemeentearchief Temse is de bewaarplaats voor het bestuurlijke archief van de gemeente Temse en de deelgemeenten Elversele, Tielrode en Steendorp. Tegelijk is het archief een historisch documentatiecentrum.

Het archief verwerft informatie van/over Temse en Temsenaren via uiteenlopende bronnen zoals archiefstukken, boeken, kranten, periodieken, foto’s en ander (audio)visueel beeldmateriaal.

In het archief vind je, behalve bestuurlijk archief, onder andere ook:

  • familiearchieven
  • verenigingsarchieven
  • bedrijfsarchieven
  • een mooie fotocollectie
  • een rijke collectie bidprentjes
  • een uitgebreide bibliotheek met publicaties

Interesse? Dan kan je na afspraak bronnen uit het archief raadplegen in de leeszaal.

Procedure

Je kan telefonisch of via mail een leeszaalbezoek aanvragen. Geef aan welke bronnen je wil raadplegen en waarom. Zo kunnen wij het bezoek goed voorbereiden.

Wat meebrengen

Er is een leeszaalcomputer ter beschikking waar je inventarissen en andere digitale bestanden kan raadplegen. Je mag ook je eigen computer gebruiken. Neem zelf een fototoestel mee als je foto’s wil nemen.

Prijs

Gratis

Regelgeving

Raadplegingen in de leeszaal gebeuren volgens de wettelijke openbaarheidsregels en het gemeentelijk archiefreglement.

Voor wie

Het archief is toegankelijk voor iedereen die onderzoek wil doen naar zijn/haar familiegeschiedenis of de geschiedenis van de (deel)gemeente(s). Ben je geïnteresseerd in lokale geschiedenis, heb je vragen of wil je inspiratie opdoen? Dan ben je zeker welkom.

Naar top