Maak een afspraak:
Aangifte BELGAangifte NIET-BELG
Inhoud
Ben je verhuisd naar Temse? Wij verwelkomen je graag in onze gemeente! Verhuis je binnen Temse? Fijn dat je opnieuw voor onze gemeente koos!
Voorwaarden
Je meldt een adreswijziging binnen 8 werkdagen na de werkelijke verhuis bij de gemeente waar je nieuwe adres gelegen is.
Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige gezinsleden de aangifte doet. Een minderjarige moet samen komen met de persoon die het ouderlijk gezag uitoefent.
Een inschrijving op een adres in de bevolkingsregisters staat los van de wetgeving ruimtelijke ordening en stedenbouw.
Procedure
Aangifte
Je geeft een adreswijziging aan bij het team Burgerzaken.
Dit kan:
online
persoonlijk (enkel op afspraak - je kiest voor 'Aangifte niet-Belg als minstens één van de gezinsleden geen Belg is)
Ben je niet-Belg én nog niet ingeschreven in België? Dan moet je eerst een verblijfsprocedure doorlopen (zie 'lang verblijf niet-Belg').
Ben je in een oudere huurwoning gaan wonen, dan is mogelijks een conformiteitsattest verplicht. Zie voorwaarden bij ‘Conformiteitsattest voor (huur) woningen.’
Bezoek van de wijkagent
De wijkagent komt bij jou langs om te kijken of je wel degelijk op je nieuwe adres woont.
Afhandeling
Na een positief verslag van de wijkagent, krijg je van ons een uitnodiging om je elektronische identiteits- of verblijfskaart en eventueel de Kids-ID van je kind(eren) te laten aanpassen. Je gaat hiervoor naar Burgerzaken (zonder afspraak - je neemt wel eerst een ticket aan de ticketzuil in de inkomhal), samen met de PIN- of PUK-codes.
Op de hoogte brengen instanties
Overheidsdiensten zoals de mutualiteit, het kinderbijslagfonds,... worden automatisch op de hoogte gebracht van je verhuis. Andere instanties en personen zoals je werkgever, leveranciers van elektriciteit, gas en water,… moet je zelf op de hoogte brengen.
Vergeet ook niet de chip van je huisdier(en) aan te passen!
Tip! Je kan bij Bpost vragen om je post nog 3 tot 24 maanden door te sturen naar je nieuwe adres en eventueel je leveranciers op de hoogte te brengen van je adreswijziging. Deze dienst is betalend.
Wat meebrengen
Aangifte
je identiteits- of verblijfskaart
bij co-ouderschap: het wederzijds akkoord van de ouders, de gerechtelijke beslissing of de notariële akte
Afhandeling
de uitnodiging
de identiteits- of verblijfskaarten van alle gezinsleden
de PIN- of PUK-codes
Prijs
Een adreswijziging aangeven is gratis.