Dagtocht vanuit Temse en Antwerpen naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens

Wanneer

  • vrijdag 9 augustus 2024
  • zaterdag 24 augustus 2024
  • zaterdag 7 september 2024
  • dinsdag 8 oktober 2024

Locatie

Steiger Wilfordkaai
Wilfordkaai 14 , 9140 Temse
De haven van Antwerpen ontdek je het best vanaf het water. Wie mee wil varen naar het Deurganckdok vertrekt in de voormiddag vanuit Temse of in de namiddag vanuit Antwerpen.

Wie reikhalzend uitkijkt naar de grootste sluis ter wereld kan tijdens de reis zijn ogen alvast de kost geven. Zo passeren we eerst het Bornems gehucht Buitenland waar we vanaf het dek het bezoekers centrum de Notelaer kunnen bewonderen. Als we iets later de getijdemolen van Rupelmonde zien varen we verder langs het overstromingsgebied van Kruibeke. Van daaruit zetten we koers langs de vernieuwde kaaien van Antwerpen tot aan het Steenplein. Hier houden we een korte halte om de passagiers vanuit Antwerpen aan boord te laten.

Zo zetten we koers naar het eilandje waar we het MAS en het nieuwe indrukwekkende Havenhuis in de vorm van een diamant kunnen bewonderen. Eens voorbij het strand van Sint Anneke ruimen de panoramische vergezichten plaats voor de industriƫle installaties van de Petro-chemiebedrijven, en de beroemde koeltorens van Doel. Langzaam maar zeker naderen we zo de zeehaven van Antwerpen. Met zijn unieke ligging biedt de haven van Antwerpen een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer. Tussen de reusachtige containerschepen voel je je als een mier naast een olifant. Met deze tocht heb je dan ook de unieke kans om letterlijk midden tussen de ronkende motoren van de wereldeconomie te staan!

*al onze boottochten zijn onder voorbehoud van wijzigingen: contacteer ons voor de laatste info.

Organisatie

Rivertours
Wilfordkaai 14 , 9140 Temse
Naar top