HR-manager (A4a-A4b)

Wat doe je?

  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en coördinatie van een strategisch mensgericht HR-beleid en het uittekenen van de processen en instrumenten om het mensgericht HR-beleid te realiseren, vanuit een duurzaam werkgeverschap. Je werkt hiervoor in nauwe samenwerking met de algemeen directeur als hoofd van het personeel, het bestuur en managementteam.
  • Je stuurt de HR business partners en administratief medewerkers van het team Personeel en Organisatieontwikkeling aan. Je garandeert hierdoor de realisatie van het HR-beleid en een efficiënte, correcte organisatie van de loon-, tijd- en algemene personeelsadministratie.
  • Vanuit je rol in het managementteam draag je bij aan de strategische ontwikkeling van de organisatie en neem je een organisatiebrede verantwoordelijkheid op. Het garanderen van de dienstverlening is hierin je focus.
  • Team Personeel en Organisatieontwikkeling ondersteunt ook Welzijnsvereniging Sleutelzorg, zoals beschreven in een dienstverleningsovereenkomst. Je neemt ook daar je rol als HR-manager op, samen met de HR-coördinator die lid is van het managementteam van Sleutelzorg.

Interesse? 

Je kan je kandidaat stellen door je motivatiebrief, een CV waaruit je relevante werkervaring blijkt, een kopie van je masterdiploma en een kopie van je rijbewijs B ten laatste op 20 juni 2024 aan het team Personeel en Organisatieontwikkeling te bezorgen:

  • Via post:
    Lokaal Bestuur Temse, T.a.v. Caroline Vercauteren, team Personeel en Organisatieontwikkeling, Frans Boelplein 1, 9140 Temse. In de linkerbovenhoek van de envelop vermeld je ‘HR-manager’.

  • Via e-mail: jobs@temse.be. In het vak onderwerp vermeld je ‘HR-manager’.

Downloads

Naar top