Ziekenhuis Afdrukken

 

Het ziekenhuis van Temse behoort tot het AZ Nikolaas.

Campus Temse

Gasthuisstraat 5

9140 Temse

 

 

De andere campussen: Campus Sint-Niklaas Moerlandstraat, Campus Sint-Niklaas L. De Meesterstraat, Campus Beveren, Campus Hamme en Campus Sint-Gillis-Waas.

 

Info: www.aznikolaas.be

03 760 60 60

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 


 

Toekomst kliniek Temse (campus AZ Nikolaas)

Na de beslissing om campus Sint-Niklaas op termijn te verhuizen naar een nieuwbouwcampus werkt AZ Nikolaas momenteel ook aan een toekomstvisie voor zijn overige campussen. In Temse dringt een vernieuwing van de polikliniek zich op. De dagziekenhuisactiviteiten worden tegen eind 2015 overgebracht naar campus Beveren en campus Sint-Niklaas en eind 2016 verhuist de PAAZ (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) naar campus Sint-Niklaas. Daarna zal de campus Temse door het OCMW verbouwd worden tot assistentiewoningen. AZ Nikolaas zal een uitgebreid poliklinisch aanbod, inclusief medische beeldvorming en bloedprikplaats blijven verzekeren in een vernieuwde polikliniek. Info: AZ Nikolaas, Moerlandstraat 1, 9100 Sint-Niklaas, tel. 03 760 60 60

 

Campus Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas bouwt het OCMW een nieuw woonzorgcentrum op de huidige site Sint-Helena. AZ Nikolaas betrekt er in 2017 een nieuwe polikliniek, inclusief medische beeldvorming en bloedprikplaats op het gelijkvloers van dit woonzorgcentrum.

 

Campus Beveren

AZ Nikolaas kiest ervoor om de acute verblijfsafdelingen te centraliseren in Sint-Niklaas en de nieuwbouwcampus in Beveren. De nieuwbouw in Beveren wordt eind 2015 in gebruik genomen en zal 2 geriatrische verblijfsafdelingen, 2 verblijfsafdelingen voor locomotorische revalidatie, 3 operatiezalen, een dagziekenhuis, een afdeling voor low-care nierdialyse, een dienst medische beeldvorming en een uitgebreide polikliniek huisvesten.

 

Campus Hamme

De grootste verandering zal plaatsvinden in campus Hamme, waar de huidige verblijfsafdelingen (Geriatrie, SP locomotorische revalidatie), het operatiekwartier en het dagziekenhuis zullen overgebracht worden naar respectievelijk campus Sint-Niklaas en Beveren. Het ziekenhuis zal vervolgens grondig gerenoveerd worden tot een herstelverblijf. Er zal een nieuwe polikliniek gebouwd worden aan de Damputstraat, waar naast een uitgebreid poliklinisch aanbod ook de medische beeldvorming en bloedprikplaats zal gehuisvest worden. Tot de ingebruikname van de nieuwbouw polikliniek, gepland tegen begin 2016, blijft de huidige polikliniek in werking.

De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin heeft voor Vlaanderen in totaal 1 500 herstelverblijfplaatsen voorzien. Het herstelverblijf in Hamme kreeg een vergunning voor 60 plaatsen en zal samen met de vzw Samen Ouder uitgebaat worden. Men zal zich onder meer richten tot patiënten die, ter overbrugging van de periode tussen hun ontslag uit het ziekenhuis en de terugkeer naar het thuismilieu, tijdelijk behoefte hebben aan een verblijf, waar niet-acute verzorging geboden wordt. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om patiënten via de eerste lijn te verwijzen. Het herstelverblijf zal openstaan voor alle leeftijden, ook voor de mantelzorger en partner van de gasten.

Het bestaande ziekenhuisgebouw op de campus Hamme zal in de loop van 2016 dan ook ingrijpend gerenoveerd worden om de gasten eind 2016-begin 2017 een verblijf te kunnen aanbieden dat eerder aanleunt bij een hotel dan bij een ziekenhuis of woonzorgcentrum, maar de infrastructuur en het personeel voorziet in functie van een voorspoedige genezing en revalidatie.

Laatst aangepast op maandag, 16 januari 2017 14:44
 
 

AZ Nikolaas - Moerlandstraat

Moerlandstraat 1
9100 Sint-Niklaas
tel. 03 760 20 11

AZ Nikolaas - L. De Meesterstraat

Lodewijk De Meesterstraat 5
9100 Sint-Niklaas
tel. 03 760 70 11

Favorieten |  Abonneer | Share on facebook | delen op twitter Share on Twitter