Home
Bouw-, verkavelings- en milieuvergunning worden omgevingsvergunning vanaf 1 juni Afdrukken

 

Vanaf 1 juni 2017 gaat Temse van start met de omgevingsvergunning. Die vervangt de huidige stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsvergunning en de milieuvergunning. Vanaf dat ogenblik worden alle steden en gemeenten in Vlaanderen ook verplicht hun dossiers digitaal te behandelen.  

Let op: voor de dossiers waarvoor het gewest of de provincie bevoegd is de startdatum 23 februari 2017.

In onze gemeente is het nu al mogelijk om een aanvraag stedenbouwkundige vergunning digitaal in te dienen via het omgevingsloket. Dit zal het papierwerk bij zowel de aanvrager als de gemeente sterk verminderen en de informatie-uitwisseling tussen de betrokkenen beter stroomlijnen. Zo zal dezelfde informatie geen meerdere keren meer worden opgevraagd en moet iemand zijn dossier niet meer in meerdere exemplaren indienen.

Bovendien kunnen digitale aanvragen op elk moment van de dag gebeuren en niet meer enkel tijdens de openingsuren van AC De Zaat. Via het digitaal loket kan de aanvrager zijn dossier ook continu raadplegen en opvolgen. Ook de beslissing verloopt digitaal.  Aanvragen stedenbouwkundige vergunning waarvoor de medewerking van een architect is vereist, zijn vanaf 23 februari 2017 verplicht digitaal in te dienen via het omgevingsloket.

Voor meer informatie over de omgevingsvergunning en het indienen van een digitale aanvraag kan u terecht op het digitaal loket van de Vlaamse overheid: www.omgevingsloket.be.

 

 

Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2017 15:08
 

Favorieten |  Abonneer | Share on facebook | delen op twitter Share on Twitter