Home
Nieuw zwembad wordt VITA Scheldebad Afdrukken
   sport VITA Scheldebad aquablauw

 

Sloopwerken bijna afgerond

De afbraakwerken van het oude Scheldebad gingen van start op 16 november 2016 en verlopen volgens schema. Momenteel worden de kelders onder de kuip verder uitgegraven met rupskranen.

Van zodra Eandis haar klanten heeft overgekoppeld op de nieuwe elektriciteitscabine, kan gestart worden met de bouw. Tijdens de werken blijft het park bereikbaar via de toegang naast de kapel bij het begin van de Fonteinstraat.

Info over de werken: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en op www.vitascheldebad.be

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op maandag 26 september nam het schepencollege kennis van de nieuwe naam van het toekomstig zwembad: VITA Scheldebad. VITA staat voor vitaliteit en energie. De naam ‘Scheldebad’ is opgenomen in de nieuwe naam en maakt ook deel uit van het logo, met een knipoog naar het oude bad, dat 46 jaar dienst deed.

Temse maakt zich klaar voor de realisatie van een nieuw Scheldebad op de plaats van het voormalige zwembad. In dit hedendaagse complex is ruimte voor een competitiebad van 25 m, een instructiebad en een kinderzone, maar ook voor een moderne horecazaak, een fitness en een binnenspeeltuin.

De werkzaamheden zullen eind dit jaar aanvangen met de afbraak van het oude zwembad. Daarna start de aannemer met de nieuwbouw. De huidige toegang tot het park en het zwembad aan de Kasteelstraat zal worden afgesloten. Het park zal wel bereikbaar blijven via de toegang naast de kapel bij het begin van de Fonteinstraat.

De buurtbewoners worden uitgenodigd op een infomoment op maandag 10 oktober in het zwembad.

  sport Zwembad foto Large 

PARTNERS VITA SCHELDEBAD

 

De private partner VITA Scheldebad, die de opdracht kreeg toegewezen, staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud van het complex. Moederbedrijf VITA Groep is het resultaat van de bundeling van krachten en expertise van verschillende partners die zich als één partij profileren binnen de markt van zwembaden en sportinfrastructuur. Eén van die partners is het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Slangen & Koenis, dat zich al jarenlang toelegt op het ontwerpen van sport- en zwembadfaciliteiten. Ook aannemer Cordeel uit Temse is betrokken en staat in voor de bouw en de financiering. Voor het onderhoud van het nieuwe zwembadgebouw is Cordeel Maintenance nv verantwoordelijk. Binnen VITA Scheldebad zorgt de firma Farys voor de exploitatie van het zwembad. Voor de uitbating van het fitnesscentrum en de horecazaak werd een overeenkomst afgesloten met Oxygen. Deze all-in club heeft 20 vestigingen, verspreid over Vlaanderen, en biedt een budgetvriendelijke oplossing voor sportend Temse en omgeving.

 

Info over de werkzaamheden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Laatst aangepast op vrijdag, 23 december 2016 09:08
 

Favorieten |  Abonneer | Share on facebook | delen op twitter Share on Twitter