Home
Temse herdenkt WO I - 2014-2018 Afdrukken

projectlogo WOI fc temse klein 

De 100ste verjaardag van WO I is zowat overal aan de orde. Alle gemeenten werken aan een herdenkingsprogramma 2014-2018, met een waaier aan initiatieven, zowel van overheid als verenigingsleven. Verschillende activiteiten zijn al gepland en reeds voorbij, andere zijn in voorbereiding, maar zonder twijfel zijn een aantal initiatieven ons nog niet bekend. Met het oog op de bundeling daarvan (en gemeenschappelijke promotie) nodigen wij alle verenigingen en particulieren uit om hun initiatieven mee te delen aan cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire, tel. 03 710 12 74,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Wie levert bouwstenen voor boek 'Temse in Wereldoorlog I'?

cult WO I progrGemeentearchivaris Digna Coppieters werkt momenteel aan het boek ‘Temse in Wereldoorlog I’. Daarin komt op de eerste plaats het dagelijkse leven in het bezet gebied aan bod: politiek, verplichte tewerkstelling, bezetting, smokkel, spionage, activisme, socio-cultureel leven… Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan het leven (en de dood) van de Temsese soldaten aan het front.

 

De voorstelling van het boek zal gepaard gaan met een expo. Het tijdstip van de verschijning (en expo) is nog niet bepaald.

 

Zonder twijfel leeft Wereldoorlog I ook bij particulieren nog onder zeer uiteenlopende vormen verder: foto’s, brieven, documenten, film… Wie over informatie/documentatie i.v.m. Temse in W.O. I zou beschikken en deze wil ter beschikking of ter inzage stellen, wordt langs deze weg van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de gemeentearchivaris, tel. 03 710 12 19, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Laatst aangepast op donderdag, 23 februari 2017 11:49
 

Favorieten |  Abonneer | Share on facebook | delen op twitter Share on Twitter